R:I:P: George Duke

Posted on Updated on

georgedukeHovedartikkelen i september 2013 utgaven av Keyboard Magazine er tilegnet keyboardisten George Duke. Bladet melder at Duke døde 5 august 2013. En av de virkelig store keyboard pioneerene innen jazz, fusion, funk og soul. Duke som mistet kona i kreft i 2012 måtte selv gi tapt for kronisk lymfatisk leukemi. George Duke ble 67 år gammel

Frank Zappa & Miles Davis

Mest kjent er han nok for sitt arbeid med Frank Zappa og Miles Davis, men det var kanskje som egen bandleder og artist hans utrolige talent virkelig kom til sin rett. Duke mottok 5 Grammy Awards for sin distinkte og funky spillemåte sammen med verdenskjente musikere som Cannonball Adderly, Marcus Miller, Nathan East, Stanley Clarke, John Robinson osv.

Få med deg dette herlige intervjuet hos Native Instruments, hvor George Duke bl a forteller om hvordan han startet i bransjen og hvordan spillestilen hans skiller seg fra keyboard legendene Herbie Hancock, Chic Corea og Jan Hammer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..