Pro Tools: New Session

Posted on Updated on

Hva er den korrekte måten å sette opp en session på i Pro Tools?

Følgende screenshot dukker opp når du trykker New Session

NewSession2

 

 

 

 

 

Velg Create Blank Session

La oss se på Session Parameters:

Audio File Type: Her kan du velge hvilken filtype Pro Tools skal bruke når du spiller inn. Du kan velge mellom BWF (Broadcast Wave Format) og AIFF (Audio Interchange File Format). AIFF var Apple/MacIntosh svar på WAV filer, men kan også leses av Windows PC’er. Det er ingen lydmessige forskjeller på filformatene. Jeg anbefaler at du bruker BWF.WAV formatet idag.

Bit Depth: Du kan her velge mellom 16 og 24 bit. Bit depth, eller ord dybde er binære siffre(BITS) og angir hvor stor oppløsning lyden skal ha i Pro Tools.. Du får ikke automatisk bedre lyd, men velger du 24 bit trenger du ikke bruke masse tid på å fin instille innspllingsnivåene dine. Du får ikke bedre lyd, men et større headroom å jobbe med. Og dét er en kjempestor fordel som kan gi deg bedre lyd til slutt.

Sample Rate: Velger hvor mange lydprøver du kan ta per sekund. Bestemmes av lydkortet ditt. De fleste lydkkort støtter 44.1 og 48khz. Noen støtter 96khz og 192khz. Cd standarden er 44.1khz – og som regel er det dit du skal uansett, derfor anbefaler jeg 44.1kHz som et greit utganspunkt. Skal du jobbe på veldig bra utstyr med eksklusive mikrofoner, superbra lydkort og vedlig dyre konvertere kan du gå gjerne opp til 96khz eller t.o.m. 192kHz. 48khz brukes ofte i filmbransjen. En høyere sample rate trenger ikke nødvendigvis gi bedre lyd, men krever garantert mer av maskinen din (mer, ram, prosessor og harddisk plass)

I/O Settings: Avgjør hvordan Pro Tools er satt opp med hensyn til rutingen med Input og Output. På en typisk musikk innspilling velger du Stereo Mix.

Oppsummert: I 9 av 10 tilfeller velger jeg 24bit og 44.1khz

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..