3:1 Regelen

Posted on Updated on

En god regel å huske når du skal benytte flere mikrofoner er 3:1 regelen. Kjernen her er at det er viktig å unngå å bruke for mange mikrofoner for tett. Husk at avstanden skal være minst 3 ganger avstanden mellom den første mikrofonen og kilden.

mangemikker 

 

 

«Du kan få trøbbel hvis du bruker for mange mikker for tett»

 

 

Et eksempel:

3-1

 

 

 

 

 

Som du ser, skal du mikke opp to vokalister så setter du mikrofon nr.2 tre ganger avstanden mellom mikrofon nr.1 og vokalisten. I dette tilfellet er avstanden 30cm eller 1 fot. Riktig plassering bli da 30cm x 3= 90cm/3ft. Faren ved å bruke flere mikker for tett, er faseproblemer. Da kan du få seriøse kanselleringer i bass,mellomtone og diskant registeret. Regelen er et greit utganspunkt, men alle regler kan brytes. Bruk et fasemeter og sjekk om ting er på stell og som vanlig lytt, lytt, lytt. Fasemeter finner du under plugins i Pro Tools.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..