Slik bør du lagre i Pro Tools

Posted on Updated on

Uten navn

Jobber du på en og samme maskin kan du fint bruke «verdens mest brukte kommando» Command S mac og Control S  på PC. Du bør lagre en ny versjon i ny og ne, da bruker du Save As. Men har du booket tid i et annet studio eller skal du rett og slett mikse hos en kompis, da bruker du denne funksjonen:

 

Funksjonen Save Copy In gjør at når du åpner projektet ditt på en annen maskin da er alle filer med. Prøver du å dra filer over til eksterne maskiner, mangler ofte noen filer. Save Copy In finner du under File menyen i Pro Tools.

Menyen ser slik ut:

Slik gjør du:

På toppen finner du en meny som heter Session Format. Denne gir deg muligheten til å lagre en kopi av din Session til bruk i en tidligere versjon av Pro Tools. Du kan gå helt tilbake til Pro Tools versjon 3.

Session Parameters:

  • Audio Filetype: Gir deg muligheten til endre filtypen på Audio File type. Du kan velge mellom .WAV, AIFF og SDII. Du bør bruke SDII skal du til en gammel versjon.
  • Bit Depth: Bit Depth er antallet binære tall du bruker til å digitalisere lyden. Jo høyre antall jo høyere oppløsning. Du kan endre denne til 16 hvis du skal over til en eldre versjon.
  • Sample Rate: Sample rate er antall samples eller prøver du tar av lyden pr. sekund. Du kan endre sample raten opp eller ned.

Items to Copy:

  • All Audio Files: Du krysse av for denne når du skal backe opp din Pro Tools Session. Huker du ikke av for denne, får du ikke med alle filene!!
  • Don’t Copy Fade Files: Som du sikkert skjønner, denne knappen gjør at du kan backe opp din session uten inn,ut og crossfade filene.
  • Don’t Copy Elastic Audio: Selvforklarende igjen. Bruker du Elastic Audio og ikke ønsker disse med videre, huk av denne knappen.
  • Session Plug-In Settings: Har du laget egne plug-in maler (templates) i din Session, så kan disse lagres også.
  • Root Plug-In Settings: Litt forsiktig her. Krysser du av for denne da får du med ALLE plu-in settings som er lagret på maskinen din. Skal du flytte din Session til et annet studio, trenger du kanskje tilgang til alle disse. Da kan du bruke den, men husk at nå avslører du alle plug-in triksene dine for andre…
  • Movie/Video Files: Bruker du Quicktime eller en DV fil i Pro Tools, kryss av for denne funksjonen.
  • Preserve Folder Hierarchy: Jeg pleier ikke å bruke denne. Det denne funksjonen gjør, er at den forsøker å gjenskape den originale fil strukturen i Sessionen du ønsker å arkivere. Har ikke vært vellyket for meg.

Dette er slik bør du lagre i Pro Tools. Jeg har ennå tilgode å se at filer blir borte hvis du bruker Save Session In fuksjonen. Har du andre erfaringer, del gjerne disse i kommentarfeltet under 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s