50 Years Ago Today

Posted on Updated on

TheBeatlesUSA1

For nøyaktig 50 år siden idag 7 februar 1964, landet flyet med The Beatles på Kennedy Airport i New York. Pan Am Flight 101 hadde touchdown 13:20 lokal tid. Lite visste John, Paul, George og Ringo om hva som ventet dem.

 

 

 

 

 

Da flyet skulle ta av på morgen fra Heathrow, London hadde tusenvis av fans fra hele England møtt opp for å si farvel. Beatlemania var godt igang allerede. Ombord på flyet var også deres manager Brian Epstein, altmuligmann og barndomsvenn Neil Aspinall og deres road manager og personlige assistent Mal Evans. John Lennon hadde med seg sin kone Cynthia. I tillegg var det en hærskare av journalister og fotografer. Skulle The Beatles klare å erobre USA?

Minutter før landing hadde piloten varslet at en svær menneskemengde ventet på dem. På flyplassen utspant det seg sener som man aldri før hadde sett. Tusenvis av fans, mest hylende jenter, hadde møtt opp. «Vi hadde hørt at platene våre hadde solgt bra i Amerika, men da var først da vi kom ut av flyet at vi skjønte hva som var i ferd med å skje» har George Harrison senere fortalt. Resten er historie…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..