Ledige plasser på Musikkproduksjon ved Skjeberg Folkehøyskole

Posted on Updated on

Som mange av dere vet, underviser jeg ved Skjeberg Folkehøyskole. Sammen med kollega Jon Thorstensen er vi to dedikerte karer som gir jernet på linjen Musikkproduksjon. Vi er nå i gang med opptaket av nye elever for 2020-21 og minner om at vi har ledige plasser. Kunne du tenke deg å søke selv eller har du kanskje noen blant familie og venner som dette tilbudet passer for – ta en kikk på alt det spennende vi gjør gjennom skoleåret.

Tekst: Mikkel Schille

Ta steget videre

Drømmer du om å utvikle deg som artist, bli en bedre musikkprodusent eller bandmusiker? Vil du kjenne kicket du får fra scenekanten på musikkfestival? Da er Musikkproduksjon på Skjeberg Folkehøyskole stedet for deg. Hos oss får du hjelp til å ta steget videre. Lærerne har jobbet med mange kjente artister og band og de vil hjelpe deg med å utvikle ferdighetene du trenger for å komme deg videre.

ConsertStCroix
Konsert på St.Croix huset i Fredrikstad

Elevene møtes i slutten av august og ristes sammen øyeblikkelig.  Vi har vår første store konsert allerede i slutten av september. Og alle er med – som artister, musikere, DJ-er, teknikere eller scenearbeidere. Hvert år møtes ca 20 elever Musikkproduksjon og Skjeberg FHS tar i mot ca 100 elever totalt – fordelt sånn 50/50 mellom jenter og gutter.

Dette blir ditt år

Du vil få opplæring i musikkprogrammene FL Studio, Pro Tools og Ableton Live og opplæring i låtskrivingmiksing og mastering.

Hvert år gir vi ut et album med egne låter. Albumet legges ut på strømmetjenestene Spotify, iTunes,Tidal og YouTube.

Du kan også prøve deg som DJ på vårt nye Pioneer DJ utstyr. Her kan du lage og re-mikse musikk på det samme utstyret som Kygo og de andre store DJ-ene bruker.

Musikk

Du får hjelp med låtskrivingarrangering og ønsker du få innblikk i improvisering, kan du være med på jamsessions.  Du får opplæring i ulike musikksjangere som EDM, rock, pop, jazz og akustisk musikk og de ulike musikkseminarene vil du garantert ha nytte av.

Musikkproduksjon

Til konsertproduksjonene får du inngående kjennskap i bruken av store og små PA-anlegg. Du lærer deg hvordan store miksebord fungerer, hvilke mikrofoner du skal bruke og hvordan du kan forbedre lyden med equalizere, kompressorer og med effekter som reverb og delay.

Skjeberg Folkehøyskole har nå to flotte hovedstudioer, og flere mindre studioer med utstyret du trenger for å lage, spille inn, mikse og mastre sangene dine på et profesjonelt nivå.  Her finner du FL StudioAbleton LivePro Tools og alle pluginsene du måtte ønske deg. Jada, du finner Auto-Tune her også. Som masteringprogram, bruker vi WaveLab.

Albumet vårt mastrer vi hos Lydmuren et av norges beste masteringstudioer.

Prosessen med å komponere, arrangere, spille inn, mikse og til slutt mastre en sang, virker vanskelig for mange. Hos oss får du all hjelp du måtte trenge til å ta steget videre!

Alle muligheter

Dette er året du virkelig får prøvd deg som artist, musiker og musikkprodusent. Med alt det innebærer. Vi holder konserter på huset og på flere av de største scenene i Østfold. Du får være artist, musiker, DJ, lydtekniker og musikkprodusent. Du får til og med muligheten til å prøve deg som lystekniker med god opplæring av profesjonelle.

I videoen under kan du se hva du opplever i løpet av året på Musikkproduksjon ved Skjeberg FHS 

«Jeg lærte mer på ett år på Skjeberg enn tre år på videregående» – Vegard Kummen, tidligere elev

Studieturene til Europa

Vi reiser på studieturer til Europa! London og Berlin er verdensledende musikkmetropoler innen rock, pop og klassisk musikk. Musikkopplevelser står i kø. I Frankfurt holdes årlig en av verdens største musikkmesser. Vi reiser dit for å oppleve den herlige atmosfæren som oppstår når musikkverden møtes. 

Du som elev er med på velge reisemål på europaturen. Vi drar dit hvor de beste konserten går, og sist år reiste vi til vakre Paris.

Her kan du lese mere om turen til Musikmesse i Frankfurt. Hvert år besøker vi også den fantastiske Berliner Philharmonien. Les mer om vårt besøk her

Hansa TonStudio2
På besøk i det legendariske Hansa Studio i Berlin. Foto Mikkel Schille

På besøk i det legendariske Hansa Studio i Berlin hvor bl a U2, David Bowie, Iggy Pop, Jon Bon Jovi og REM gjort flere av sine beste innspillinger.

Dette finner du i nærmiljøet

Oppsummert

Har du lyst til å prøve deg et år som musiker og musikkprodusent? Komme deg ut av gutte/jenterommet,utvikle deg som artist, lære deg hvordan du lager låter og hvordan du mikser og mastrer dem? Ja, da bør du prøve et år på Musikkproduksjon på Skjeberg Folkehøyskole. Jeg er sikker på at vi får et knallår sammen;-D

Et år hos oss på Musikkproduksjon kan endre livet ditt for alltid!

Kontaktinfo: Ta gjerne kontakt med skolen på 69 11 75 60 eller direkte med meg på mob. 4746 0040 eller send oss en mail: skjeberg.fhs@ostfoldfk.no

Du kan også trykke her for å søke

2 kommentarer til “Ledige plasser på Musikkproduksjon ved Skjeberg Folkehøyskole

  Jonas said:
  4. februar 2016, kl. 23:42

  Bilde fra St.Croix, jo! Dette var en av de to låtene i hele konserten som videogruppa klarte å ikke filme. Jeg er fortsatt bitter, siden jeg mener jeg spilte ganske ålreit der. Kult å se, Mikkel 🙂

   Mikkel Schille responded:
   6. februar 2016, kl. 10:33

   Javisst er det det:) Knallbra konsert det Jonas!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..