Klart for The NAMM Show 2015

Posted on Updated on

NAMM_Show_AnaheimThe NAMM Show er en årlig musikkmesse som går av stabelen i slutten av januar i Anaheim Convention Center, Anaheim California. Dette er en av de største musikkmessene i verden og har sitt europeiske motstykke i MusikMesse i Frankfurt. Årets messe starter torsdag 22 januar og avsluttes søndag 25 januar.

The NAMM Show (National Association of Music Merchants) er stedet hvor utstyrsprodusenter i alle sjangre benytter sjansen til å presenterer sine nyheter og sine produkter. Messa er ikke åpen for menigmann, men for bransjefolk, utstillere og inviterte artister. The NAMM Show tiltrekker seg interesserte fra hele verden og i år regner man med over 100.000 besøkende. Med jevne mellomrom dukker verdenskjente musikere og musikkprodusenter som Eddie Van Halen, Brian Wilson, Stevie Wonder og Quincy Jones opp.

Det avholdes daglig seminarer i ulike temaer og du finner drøssevis av kjente fjes på de forskjellige messestandene.

Hva kan vi forvente av nyheter?

Det er vel ikke til å stikke under en stol at mange produsenter og leverandører i disse internetttider lanserer nyhetene før selve NAMM Showet, men likevel – dette er stedet å være for å se og føle på produktene og ikke minst treffe bransjefolk og for å knytte kontakter.

Keyboard/synth

Det har lenge vært knyttet spenning til når Korgs Arp Odyssey klone skal lanserers og nå ser det ut til at den kommer. Odyssey ble produsert i årene 1972 – 1981 og kom i tre varianter. Jeg hadde selv versjon tre. Odysseyen var en monofonisk synth som konkurrerte med Mini Moog’en, hadde en helt egen sound og ble brukt av keyboardister som bl a Herbie Hancock, George Duke, Rick Wakeman og Chich Corea.

Det ryktes også om en ny HD MIDI standard som skal være bakoverkompatibel med MIDI 1.0. Den ble første gang demonstrert i januar 1983 av Dave Smith nettopp på The NAMM Show.

roland-jdxi

Roland lanserte mange bra nyheter i fjor og det ryktes om mer AIRA saker også i når og om en ny analog/digital hybrid synth – JD-Xi

Arturia har lenge varslet at de skal lansere egne lydkort og Clavia vil vise den nye serien Nord Electro 5 keyboards.

Ellers så ser nok mange frem til relanseringen av MOOG Modular Synthesizers. Disse Back To The Future enhetene ble lansert i 1973. Synthguru Michael Boddicker viser sin gamle modell på Moog standen.

Gitar/Bass

Orange har annonsert følgende –  OB-1 serie bass amper og en ny serie øvingsamper som får navnet Crush amps. Tidligere Deep Purple medlem Glenn Hughes dukker opp på Orange stand lørdag 24 januar

ESP Guitars har allerede lansert nye modeller og oppgraderinger av LTD signaturmodellene Lamb Of God, Slayer og Animals As Leaders, og mer kommer visstnok i løpet av uken.

Flere gitar og bassnyheter finner du her.

Trommer/Cymbaler

Paiste lanserer en helt ny billigserie PSTX men også en signature modeller med Dave Lombardo fra Philm/Slayer og Stewart Copeland fra The Police.

I 2015 feirer Sonor 140 år og sier de skal presentere store nyheter første dagen.

Gibson Les Paul Referance Monitors

Det var vel ikke bare jeg som måtte lese nyheten to ganger, men ja Gibson har lansert studiomonitorer! Likevel kanskje ikke så rart – Les Paul ikke bare var en fantastisk gitarist men også svært opptatt av lyd. Hans nytekning og nyskapning rundt multitracking er viden kjent. Av mange karakteriseres han som mannen bak det moderne lydstudioet.

GibsonLesPaulMonitores

 

Les Paul Reference Series Monitors kommer i tre versjoner: LP4 som har 4″ woofer, LP6 har 6″ og LP8 har et 8″ basselement. Monitorene er aktive med klasse D sluttrinn og blir tilgjengelige i 2015 til Les Pauls 100 års jubileum. Monitorene kommer i en nydelig finish, samme som de klassike Les Paul gitarene. Hva med et par i Sunburst? Pris er satt til $599 for LP4, $799 for LP6 og LP8 koster $999. Norsk pris er TBA.

 

Oppsummert

Dette er nok bare noe av det som vil bli lansert under Winter Namm i år. Har du tid og pengerer det vel bare å hive seg på første fly. Hvis ikke har du muligheten til å oppleve mange av godbitene igjen på Musikmesse i Frankfurt som går fra 15 – 18 april i år. Vi ses!

Her en kort trailer om The NAMM Show 2015 :

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..