Winter NAMM 2015 – Nyheter dag 1

Posted on Updated on

Red_Plugin-HeaderThe NAMM Show 2015 er i gang og i dag har Focusrite og Waves presentert nye plugins. Men, det kom også et par andre godbiter som ikke var forhånds annonsert.

Focusrite

Focusrite har i mange år laget svært gode hardware bokser og de har hatt plugins av dem ute tidligere. De nye pluggene skal være er nøyaktige emuleringer av Red 2 equalizer og Red 3 kompressor. Du får dem i AU, VST, RTAS og nå for første gang i AAX format. De er gratis for eiere av Focusrites lydkort og kan kjøpes av de som ikke har dem for $299.-

Red 2 EQ er en 6-bånds variant, med high/low pass filters, high/low shelving og i tillegg parametriske low-mid og high-mid bånd. Red 3 kompressoren har VCA eller «Voltage Controlled Amplifier” design og er mye brukt av produsenter som Stephen Hague (a-ha, Peter Gabriel) og Chris Lord Alge (Green Day, Muse). Er du i tvil om hva en VCA kompressor er kan du lese mer her.

Waves

HReverb
Waves H-reverb

Waves H-Reverb er en ny reverb plugin basert på FIR teknologi (Finite Impulse Response). Waves påstår at den har analog modellering og har en karakter som dyre high-end hardware klanger. Spesielt halen på klanger kan låte unaturlig, men den nye teknologien skal fikse dette og gi lange, smoothe og naturlige haler. Waves har fått hjelp av topp folk i bransjen i utviklingen også til presetene. Blir spennende å sjekke ut.

Mick Olesh, Waves EVP of Sales & Marketing, states, «Waves is extremely excited about releasing the H-Reverb. We went to great lengths to make this the most comprehensive and best-sounding reverb plugin possible, incorporating invaluable input from industry-leading mixing engineers.»

 

 

Image converted using ifftoany
Waves Butch Vig Vocal Plug-in

Waves fortsetter å utvide signature-serien. Siste skudd på stammen er Butch Vig Vocal Plugin. Han fikk sitt gjennombrudd på ´90 tallet som produsent for grungeband som Nirvana, Smashing Pumkins og Foo Fighters. Han er kjent for sin karakteristiske forvrengte vokallyd. Plugin tilbyr en luftig karakter med masse forvrengning ypperlig til vokalspor. Priser er foreløpig TBA, men vanligvis blir nye plugger lagt ut til $99.

 

 

 

Analoge synther

Dave Smith, oppfinneren av MIDI og lanserte den første polyfoniske synthesizeren Prophet 5 på Winter NAMM i 1978. I dag lanserte han Prophet 6.

Du kan lese mer om den her

Og Korg – de lanserte ARP Odyssey klonen sin:

Tilslutt tar jeg med at som forventet kom Roland med nye AIRA produkter:

Du finner mer om AIRA MX-1 her

Dette var noen av dagens nyheter. Winter NAMM fortsetter i morgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..