Winter NAMM 2015 – Nyheter dag 2

Posted on Updated on

The NAMM Show 2015 dundrer videre. I år virkelig virkelig bugner det med godbiter! Dag 1 var fullpakket med analoge synther og i dag vil jeg trekke frem Avid Pro Tools 12, noen nye knallbra lydkort og ny versjon av Spectrasonics Omniphere.

AVID

Det har lenge vært spekulært på hva som ville være AVIDs neste trekk. For en stund siden annonserte de en «cloud» variant hvor du kan lagre og utveksle filer i skyen med andre. Dette har ikke blitt tatt godt i mot. Mange frykter at dette vil koste mange penger (pris pr mnd) og det har lekket at du må betale for service og oppgraderinger. Er Pro Tools 12 bare Pro Tools 11 med skylagring eller hva? Informasjonen er foreløpig vag og vi får vente å se.

AVID presenterte ikke bare Pro Tools 12 i dag. De kommer også med en ny gratis variant av Pro Tools – First

Virker kult, men har selvfølgelig sine begrensninger. Her er noe den vil inneholde

  • Record up to 16 audio tracks, either one at a time through your computer’s audio input, or up to four inputs simultaneously using a USB audio interface.
  • Choose from a selection of session templates, which provide pre-loaded instrument tracks, and start creating a song in a variety of music genres, including EDM, rock, pop, jazz, and hip-hop.
  • Comes with over 20 plug-ins including Xpand!2 music synthesizer, D-Verb & Mod Delay III
  • Visit the new in-app Marketplace and discover a world of affordable plug-ins that make creating and enhancing sounds quick and easy—with prices starting at about a cup of frozen coffee.
  • Pro Tools | First saves sessions in the cloud, enabling you to work on your music practically anywhere.
  • Comes with an introductory amount of free cloud storage, enabling you to save and sync up to three projects at a time, so you can always pick up where you last left off—on any Mac or PC with Pro Tools | First installed.

SPECTRASONICS

En av de flotteste softsynthene på markedet får en oppgradering. Omnisphere 2.

main-omnisphere2Den blir nedlastbar fra 30 april og vil koste $199 hvis du har Omnispehere, Stylus RMX og Trillian fra før. $249 hvis du har Omnisphere 1 og $499 skal du kjøpe den ny. Her presenterer CEO Eric Pershing Spectrasonics Omnisphere 2

PLUGINS

thumb.php

McDSP er et merke som kanskje ikke er så stort i Norge, men de lager knallbra plugins som du bør sjekke ut. Kommer i nye versjoner nå nemlig v6. Støtter nå også VST og VST3. Jeg liker spesielt flerbåndskompressoren godt.

 

 

WAVES

dbx-160

 

Waves dbx-160 er enda en ny plugin fra Waves. dbx-160 er regnet som en av de beste trommekompressorene på markedet og var en favoritt i hardware versjon på ´70 og ´80 tallet. Av en eller annen grunn så har denne ikke blitt emulert tidligere, men Waves har gjenskapt den i samarbeid med dbx. Kan brukes både live og i studio.

 

 


 

MIKSERE

Allen & Heath fortsetter  jobben med Qu-serien og lanserer Qu-Pac. Dette er en uber-compact rackvariant hvor du mikser med en iPad. Se testen min av Qu-16 her

Norsk importør er Benum.

LYDKORT

Clarett_Range_Landing_Page_bannerFocusrite har lansert en ny lydkortserie ved navn Clarett. Grensesnittet er på Thunderbolt og mikrofonforsterkerne en emulering av Rupert Neves ISA-preamp. Dette gjør Clarett til de raskeste og mest vellydende lydkortene i sin klasse, med reell latencyverdi på drøye millisekundet. Lydkortene vil komme i fire varianter, ved navn 2pre, 4pre, 8pre og 8preX.

Norsk importør er Lydrommet. Priser finner du her

Steven Slate kjører på med nye add-ons til Trigger og SSD-4. Her er nye trommesett fra det kjente Nashville studioet Blackbird.

Dette var noen av dagens nyheter. Winter NAMM fortsetter i morgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..