Plugins – Slate Digital Virtual Console Collection 2.0

Posted on Updated on

Tipper det er mange fornøyde Pro Tools 11 brukere om dagen for endelig har Slate Digital lansert den svært etterlengtede AAX versjonen av Virtual Console Collection, VCC 2.0. Ikke bare er den AAX klar, Slate har også lagt til enda en ny emulering av et svært ettertraktet britisk miksebord i tillegg til de fem andre som ble lansert i 2011.

Virtual Console Collection gir deg lyden av 6 av verdens beste analoge miksebord. VCC består av to plugins, Virtual Channel og Virtual Mixbus. Du kan velge mellom alle mikserene på begge.

For de som ikke kjenner til denne plugin så simulerer den lyden som om du kjører den gjennom en stor analog mikser. En av årsakene til at innspillingene og miksene du gjør hjemme låter sterilt sammenlignet med «de store gutta» er at analoge miksere tilfører en metning og en type forvrengning som gjør at det låter større og fetere.

Den nye mikseren som er lagt til er et «kjent britisk tidlig åttitalls miksebord» som Slate kaller Brit 4k E. Det er vel ingen større hemmelighet at dette er en emulering av en SSL 4000E mikser. VCC 2.0 har flere nyheter som enklere gruppering, linking av Input og Output knappene og Drive knappen går nå til 18 for mer saturation/metning og flere overtoner.

Virtual Console Collection 2.0 gir DAW’en din lyden av følgende miksere:

  • SSL 4000 E
  • SSL 4000 G
  • API
  • NEVE
  • TRIDENT 80B
  • RCA

vcc_pro_big_a

Ifølge Slate er VCC 2.0 den enkleste måten å få en analog feeling i miksen på med mer dybde, bredde og klarehet. Miksen låter mer musikalsk og det er enklere å få instrumenter til å smelte sammen. Du inserter CHANNEL plugin på individuelle kanaler og MIXBUS plugin på master bussen. Velg mikseren du synes låter best og kjør i vei.

Du får VCC 2.0 til VST, AU, RTAS og AAX. Du trenger iLOK 2 for å få den til å funke. Den koster $149 og $169 med iLOK 2. Den nye versjonen er gratis for eksisterende brukere. Det finnes også en gratis demo tilgjengelig.

Slate Digital VCC 2.0 kjøper du her.

Jeg kommer tilbake med en test av VCC 2.0 senere hvor jeg går igjennom nyhetene og ikke minst hvordan den låter.

  • Intel Mac 32bit: RTAS
  • Intel Mac 64bit: AAX, VST2, VST3 and AU
  • Windows 32bit: RTAS
  • Windows 32bit and 64bit: AAX, VST2 and VST3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..