Studioklassikeren – Focusrite Studio Console

Posted on

FocusriteConsole
Focusrite Studio Console

Det hele startet i England i 1985. Det som skulle bli «det beste analoge miksebordet som noengang var bygget». Dette er historien om hvordan det gikk.

Du kan spørre de beste av de beste, Al Schmitt (Ray Charles, Paul McCartney), Allen Sides (Ry Cooder, Josh Groban) og George Massenburg (Toto, Earth, Wind & Fire) –  de elsker fortsatt dette miksebordet. Rupert Neve – mannen som startet det hele – ønsket å sette en helt ny standard for analoge miksebord. Focusrite Studio Console er bygget rundt mikrofonforsterkeren ISA110 som Neve hadde utviklet til Sir George Martin´s  Air Studios i London.

Resultatet ble helt enestående. Men, mikseren ble også et massivt dråg av en mikser – heldigvis var den modulbasert. Det ble bygget bare 10 stykker og den sendte Focusrite på hodet ut av pro-audio bransjen pga kostnadene med å utvikle den. De kom heldigvis sterkt tilbake senere. 6 av mikserene eksisterer fortsatt.

Er du interessert i lydmiksere, mikrofonforsterkere og innspillingsbransjen, bør du se dokumentaren om the Focusrite Studio Console. Her møter du mange av storhetene som kjøpte den. Du får se det legendariske Ocean Way Studioet i LA og treffe eieren Allen Sides, mikseguru JJ Puig og ikke minst et innblikk i det utrolige Bop Studioet i Sør Afrika som hadde et byggebudsjett på 30 mill dollar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..