Musikmesse Frankfurt 2015

Posted on Updated on

Frankfurt&MainhattenEr du klar for verdens største musikkmesse? I år går Musikmesse 2015 i Frankfurt am Main av stabelen mellom onsdag 15 og lørdag 18 april. Frankfurt er en flott by og Messe Frankfurt har lange tradisjoner. Hvert år kommer det ca 3 millioner til messene og arrangøren regner med over 100.000 besøkende til årets Musikmesse.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main, Mainhatten, Bankfurt eller bare Frankfurt. Kjært barn har mange navn. Tysklands femte største by ligger ved elva Main. Byen har 670.000 innbyggere, mens tettstedbebyggelsen, området rundt, huser hele 2,3 millioner mennesker. Frankfurt er den største finansmetropolen i kontinental-Europa og en av Europas viktigste kulturbyer. Frankfurt har et stort antall skyskrapere og blir derfor ofte kalt Mainhattan.

Hva kan vi forvente?

Selv om NAMM 2015 var ferdig for kort tid siden og er alle de store gitar – bass – tromme – keyboard – DJ og software produsentene klare for touchdown i Frankfurt for å vise deg det siste av det siste. Musikmesse Frankfurt er et eldorado med 11 store haller og stedet der utstyrsprodusenter i alle sjangre får presentert sine produkter.

Lydmiksere/Control surface

AVID har nettopp lansert den nye Venue 6L control surface. Den vil dukke opp i Frankfurt. Sjekk ut denne videoen. Rått!!

Les mer på den norske importøren Benum´s hjemmeside

Les mer på AVID´s hjemmeside

Studiomonitorer

EveAudio_SC203-MasterSlave

 

Eve Audio vil vise sine nye desktop monitorer SC203. Monitorene yter 2x30W. Norsk importør er Prolyd

 

 

 

Kompressor

SPLiron

 

SPL lanserer et beist av en kompressor på MusikMesse. Den har fått navnet IRON. Skal bli spennende å teste. Du finner SPL i Hall 5.1 B 88.

 

 

 

 

Keyboard/synth

Det er mange rykter men mye tyder på at Roland vil offisielt lansere sin nye crossover synth JD-XA. Så har vi Aira serien – den blir trolig modulær hvis vi skal dømme etter bildet Roland har sendt ut.

Korg hadde et rimelig travelt NAMM med lansering av ARP Odyssey klonen – regner med at den kommer på bordet i Frankfurt også.

Berlin baserte Native Instruments lanserer trolig sin Traktor Kontrol D2 DJ controller.

Gitar

Det er flere som er klare med teasere til messa. Boss snakker om en ny æra med nye lyder i denne videoen:

Ryktene svirrer om at Marshall har noe nytt på gang men ingenting er bekreftet ifølge MusicRadar.

Martin Guitars har annonsert at to nye gitarer blir lansert – en D-35 50th Anniversary og en litt spesiell variant – en hyllest til HMS Dreadnought, et britisk krigsskip fra 1 verdenskrig..

AC10C1_Gallery_800x600-1

 

Vox presenterer en ny amp – Vox Custom Series AC10C1. Det vil si, dette er en relansering. Den originale 10W rørforsterkeren ble lansert tidlig på ´60 tallet men forsvant i 1965. Den kommer i en ny variant nå i 2015. Vox AC10C1 gir deg den klassiske Vox lyden. Den er kraftigere enn AC4 og lettere og den er mer portabel enn AC15.

 

 

 

GibsonEdenofCoronet

Gibson presenterer Eden of CORONET® – verdens dyreste gitar. Den er dekorert med 400 karat diamanter og 1,6 kilo med 18 karat guld. Med det går den rett inn i Guinness Book of Records som verdens dyreste gitar. Ser man det.

 

 

Ibanez Guitars kjører hardt som vanlig på MusikMesse. Les mer om hvilke artister som kommer her

Trommer

Den nye trenden er små plassbesparende kits. PÅ NAMM 2015 ble DW Mini Pro lansert. Fortsetter trenden på Musikmesse?

Konserter

Hver dag blir det holdt seminarer og på Acoustic Stage og Agora Stage kjøres det konserter med nye band hver halvtime. Kjente musikere og musikkprodusenter er å finne rundt på standene.

Lang-Lang-1

 

MusikMesse er flinke til å holde kortene tett til brystet og mange av de kjente artistene er ikke presentert ennå. Men – vi vet at den kinesiske stjernepianisten Lang Lang kommer

 

 

 

 

 

tommi

 

og at The Godfather of Heavy Metal – Black Sabbath gitaristen Tommi Iommi dukker opp på fredag.

 

 

 

Flere kjendiser

NickoMcBrain

 

Iron Maiden trommis Nicko McBrain, er en av mange musikerkjendiser som kan dukke opp på messa i Frankfurt. Her i 2012.

 

 

 

 

 

Oppdatering fra Messa

Jeg reiser ned 15 april drar videre til Berlin fredag 17 april og vil legge ut oppdateringer. I mellomtiden kan vi kjenne litt på stemningen på messa i denne videoen fra i fjor:

 

Med Golden Age Music på Messe Frankfurt
Med Golden Age Music på Messe Frankfurt

 

Jeg har selv jobbet flere ganger på Musikmesse, bl a for Golden Age Music. Her demonstrerer den tyske GAM representanten noen av godsakene våre på messa i 2008.

 

 

 

 

Kuriositeter

På messa blir det ofte presentert «litt på siden» ting som Verdens Største Fiolin (som er spillbar). Den ble bygget i den kjente instrumentbygger byen Markneukirchen i Tyskland. Her kan du se den bli godkjent av Guinness World Records i London:

Prolight + Sound

Som om ikke musikkmessa er nok i seg selv, så er det også en egen messe for lys. Den heter Prolight + Sound. Denne går i Hallene 8.0, 9.0, 9.1 og 11.1 Her finner du alt av det nyeste og feteste innen lys. Se bare her:

 

Oppsummert

Dette er det jeg har foreløpig. Vet du om noe som vil bli presentert? Legg gjerne igjen en kommentar:-)

Artikkelen vil bli oppdatert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..