Dagens tips #2 – Trenger jeg mer enn ett sett studiomonitorer?

Posted on Updated on

Store studioer har tradisjonelt brukt to eller flere par med studiomonitorer. Dette fordi forskjellige monitorer låter ulikt og jo flere sett miksen funker på, jo større sannsynelighet er det at miksen fungerer bra overalt. Men hvordan er dette å forstå for hjemmestudioeiere?

Hvorfor flere monitorer?

Det er helt klart en fordel å sjekke miksene flere steder, men det må ikke nødvendigvis være på et annet sett med studiomonitorer. Du kan sjekke dem på et headset, på ørepropper, i bilen eller i studioet til en kompis. Mange har også rigget opp et sett med helt vanlige komputerhøyttalere i studioet. Det viktige er at du vet hvordan disse alternativene låter!

Tenkt å kjøpe flere?

Har du derimot vurdert å kjøpe et ekstra sett er det smart å kjøpe et sett som har en annen karakter enn hovedmonitorene.

For eksempel, har du et sett med 8″, er det smart med et mindre sett – f eks med 4 eller 5″ element.

Et sett som har en annen karakter enn det hovedsettet har. Selv sjekker jeg alltid miksene mine på et sett PMC AML1 og et sett med Avantone Audio MixCubes. I tillegg kontrollsjekker jeg alltid på headset og i bilen.

«Det er bedre å ha ett sett studiomonitorer som du kjenner ut og inn, enn å ha to som du egentlig ikke skjønner hvordan låter»

Oppsummert

Det er en stor fordel å sjekke mikser på mer enn et par monitorer. Bruk referanser og lær deg monitorene dine godt å kjenne. Altfor mange gjør dessverre ikke det!

Her er en artikkel som tar opp nettopp dette temaet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..