Miksing – 3 ting som fort kan ødelegge miksemoroa

Posted on Updated on

En miks blir bra hvis du har en plan og bra arbeidsflyt. Det snakket jeg om i artikkelen 6 miksetips. Her er imidlertid tre ting som fort kan sette på festbremsen når du er i flytsonen

1. Rydd opp i miksen FØR du mikser

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fortalt elevene mine dette. Ingen kjører bil og fyller luft i dekkene samtidig. Skal du prøve å gjøre noe musikalsk nytter det ikke gjentatte ganger å bli avbrutt av ting du skulle ha ordna før du startet å mikse. Som redigering, som navn på spor, som å sette markører, som routing…..

 2. Du prøver å gjøre ultracoole ting det egentlig ikke er behov for

En av de verste fellene å gå i. Hvis miksen ikke trenger parallell kompresjon eller andre superfancy greier, nei da gjør den ikke det. Jo mindre hightech shit du prøver deg på, jo mindre er sjansen for at du roter deg ut i digre hengemyrer.

Lær deg å jobbe med de grunnleggende verktøyene du har til rådighet som balansering, panorering, EQ, kompresjon, klanglegging og delay før du prøver deg på altfor kompliserte triks.

trøtt

3. Du jobber for lenge

En klassiker. Første timen du mikser er jo bare moro. Så kommer usikkerheten snikende. Begynner den å ta overhånd – ta pause. Å hvile øra og hjernen hjelper alltid. Det er grunnen til at mange setter miksen på morgenen dagen etter en lang miksekveld i studio. Det hjelper også å finne frem referansemateriale som kan hjelpe deg med usikkerheten og gi deg en bekreftelse eller avkreftelse på om du er på riktig vei.

Oppsummert

Få unna de ikke-musikalske og forstyrrende sakene og kos deg med det dette egentlig handler om – musikk. Jo større fokus du har på det musikalske og ikke det tekniske, desto bedre blir miksene dine. Takk for at du stikker innom Schilles LydBlogg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..