Studioklassikeren – Studer & Revox

Posted on Updated on

De var det hippeste du kunne få tak i. Mekaniske mesterverk. Studer og Revox – to merkevarer fra Sveits som erobret verden. Med svært avansert teknologi hadde spesielt båndmaskinene deres en enorm innvirkning på hvordan musikk ble spilt inn og gjengitt.

«Alle» de store studioene har eid en 4, 8, 16 eller 24 spors Studer maskin på et eller annet tidspunkt. I videoen under kan du bli med til Studer museumet og se historien til disse fanatstiske maskinene. Studer J37 – fire-spors opptakeren – ble brukt til innspillingen av det kjente The Beatles albumet Sgt. Pepper i 1967. (se fra 4:05)

Revox A77
Revox A77

 

Revox var litt enklere konstruksjoner som var beregnet for semiproffe og hjemmemarkedet. Spesielt deres A 77 var regnet som en av de fineste 1/4″ spillerne på markedet. Riktignok i hard konkurranse med norske Tandberg.

Selv har jeg eid og jobbet på flere Studer og Revox maskiner. Dette er arbeidshester med en vanvittig kvalitet og mange av disse maskinene er fortsatt i bruk i dag.

I 2004 ble de siste 24 spors 2″ maskinene A827 Gold Edition lagt ut for salg. De gikk for $30.000 som var nesten halv pris av veil. Studer Professional Audio ble grunnlagt i 1948 av Willi Studer. Han døde i 1996, men firmaet hans det lever videre.

 

Her en video som viser en gjennomgang av de kjente maskinene. Ken Townsend fra Abbey Road viser frem deres J37

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..