Test – Lindell Audio 7X-500 kompressor plugin – Video

Posted on Updated on

Bohus Sound Studios i Sverige har lange tradisjoner og siden starten i 1976 har storheter som bl a Abba, Status Quo og Max Martin vært innom. Tobias Lindell har jobbet som produsent her i en årrekke, men han følte at utstyret på markedet manglet mye og satte seg som mål å bygge en egen utstyrsserie som ville tilfredsstille hans måte å jobbe på. Nå er flere av produktene tilgjengelige som plugins.

Lindell Audio

Lindell mente mye av utstyret på markedet manglet viktige funksjoner og hadde dårlige brukergrensesnitt. Han startet Lindell Audio i 2010 og utviklet en serie med studioprodukter i hardware form. Målsetningen hans var enkel – lage utstyr designet av lydteknikere for lydteknikere.

Tobias Lindell har produsert og mikset mange hit plater opp gjennom årene : Europe – Last Look At Eden, Mustasch – Latest Version Of The Truth & Mustasch, Hardcore Superstar – Split Your Lip, Crash Diet, Bullet, Avatar, HEAT, Von Benzo for å nevne noen.

 

 

Plugin Alliance

Lindell Audio har joinet Plugin Alliance, et firma som har et utrolig utvalg av seriøst kule plugins å tilby. De har samlet morosaker fra firmaer som Brainworks, SPL, Vertigo, Maag og Accusonus under ett tak og samme tak.

Nå lanseres pluginversjoner av flere av produktene til Lindell Audio.

lindellaudiochannelx
Lindell ChannelX plugin bundle

Lindell Audio 7x-500 kompressor plugin

Fra Lindell ChannelX bundle har jeg plukket ut og sett nærmere på  7X-500 pluggen. Den er emulert på hardware versjonen som er en FET (field effect transistor) kompressor basert på den kjente 1176 kompressoren til Bill Putnam og Universal Audio. Resten av bundelen består av den Pultec inspirerte PEX-500 EQ’en og en preamp 6X-500, samt et 500-rack hvor du kan bytte om rekkefølgen som du selv ønsker

Lindell Audio har utstyrt både pluggen og hardware-enheten med et High Pass sidechain filter – som unngår at bassheavy saker blir helt smasha og en Mix control – som gir deg muligheten til å blende inn effekten med originalsignalet – akkurat som når du jobber med en parallell kompressor. 7X-500 pluggen er en videreutvikling av hardware versjonen og kan brukes i stereo med en justerbar stereolink.

Jeg tar med at Lindell Audio også har lansert en egen stereo versjon i 500-serien, 77x-500 med samme funksjoner som pluggen.

I bruk

Plugin versjonen er enkel å installere. Det grafiske brukergrensesnittet (GUI) er helt okey, men kunne godt ha vært større. Det er en fin analogfeeling på knappene, bra med respons og jeg liker å skru på dem. Lindell Audio sier at pluggen har den klassiske 1176 lyden og i forhold til originalen har du altså flere parametere du kan justere.

Her er noe av det du leke med

Lindell-Audio-7x-500

 

 • 3-stegs eller variabel attack time
 • 3-stegs eller variabel release time
 • High Pass sidechain filter
 • 3-steg ratio: 4:1, 12:1 and 100:1
 • Transformer balanced output
 • Justerbar stereo link
 • Analogt «filter» med nonlinearities via a switch
 • 20-segment LED GR (gain reduction) meter

 

 

 

 

 

 

 

Lydkvalitet

Både hardware og plugin versjonene er relativt rimelige og det er nok ikke bare jeg som er spent på lydkvaliteten. I videoen under finner du flere lydeksempler og en oppsummering på hva jeg synes. (Husk headset og 1080p HD:)

Oppsummert

Denne pluggen viser at utstyr ikke trenger å være dyrt for å låte bra. Jeg digger blend funksjonen som gjør at jeg kan feie på ganske heavy kompresjon for så å blende det inn med originallyden. Dette er en plugg som definitivt er verdt penga!

preview+ Mye karakter

+ Smooth topp

+ Pris

– Litt lite GUI

 

Norsk importør er Luthman

Pris 7x-500 plugin: 899.-

Pris 7x-500 hardware: 3.999.-

Pris 77x-500 hardware: 9.999.-

Manualen finner du her.

Features

 • Faithful hardware circuit emulation of the Lindell audio 7X-500 compressor
 • FET feedback compressor with classic 1176 sound
 • Mix control for parallel compression
 • 3-step or continuous attack time
 • 3-step or continuous release time
 • High Pass sidechain filter
 • 3-step ratio: 4:1, 12:1 and 100:1
 • Transformer balanced output
 • Adjustable stereo link
 • Optional analog warmth and nonlinearities via a switch
 • 20-segment LED gain reduction meter

Spesifications:

Supported Plugin Formats
AAX Native, AU, RTAS, VST2, VST3

Supported Operating Systems
OS X 10.6 or higher in 32- or 64-bit
Windows XP, Vista, Win 7 & Win 8 in 32- or 64-bit

Mac
Intel CPU only (minimum 2 GHz recommended)

PC
Intel-compatible CPU with SSE2 instruction set (Pentium 4 compatible or higher; minimum 2 GHz recommended)

System Requirements
Display resolution: 1440 × 900px or 1280 × 960px or higher
Memory: 2 GB RAM

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..