Studiomonitorer – PreSonus Eris E44 og E66

Posted on Updated on

mediabar62PreSonus har nylig lansert to nye nærfeldtsmonitorer som ser interessante ut. Dette er toveis aktive monitorer som heter Eris E44 og E66. De kommer med doble Kevlar® mid/bass elementer på henholdsvis 4.5″ og 6.5″. Disse er koblet i parallell dvs begge dekker samme frekvensområde noe som gir deg bedre dynamikk og en større sweetspot.

MTM oppsettet (Midwoofer-Tweeter-Midwoofer) er egentlig et kjent Joseph D’Appolito høyttalerdesign. Med MTM får du ifølge PreSonus klassens bredeste stereobilde. Begge monitorene kan benyttes liggende eller stående. E44 har en A/B forsterkerpakke på 90W og E66 har totalt 140W. Diskanten, som sitter mellom mid/bass elementene, er en 1,25″ silke dome designet for å minimere faseproblemer.

presonus_eris_E66_rear

Begge monitorene har bra med justeringsmuligheter som variabelt input volum med midtpunkt samt diskant og mellomtone justeringer (+-6dB). Du finner et Acoustic Space filter (flat, -2, -4) og et Low Cut filter (flat, 80Hz, 100Hz) som kompenserer for plassering nærme bakvegger i rommet ditt.

Norsk importør er Luthman og pris er 3.399.- for E44 og 4.499.- for E66. Pris er pr. stk.

Her er produsentens datasheet

Hele PreSonus monitorutvalg finner du her

2 kommentarer til “Studiomonitorer – PreSonus Eris E44 og E66

  Jam Solo said:
  9. desember 2015, kl. 04:31

  Heisann! Tok meg tid til å lese litt i lydbloggen din nå. Kult at du gjør dette. Jeg jobber for tiden som produsent og miks/master teknikker i Trinidad & Tobago. Jeg dro hit for å jobbe med sjangeren «soca» som er en moderne variant av calypso med sterke EDM elementer. Kjøpte faktisk MTM 44 her nede og er veldig fornøyd. Har begrenset erfaring med studiomonitorer, men jeg tok utgangspunkt i den skiva som jeg synes låter best fra det tiåret vi er i nå (og den sjangeren jeg opererer i), Random Access Memories med Daft Punk. Synes monitorene ga et åpent og tydelig lydbilde når jeg hørte diverse låter fra plata. Tiden vil vise hvordan de vil påvirke miksene mine fremover, men jeg har iallfall mikset og mastret 2 låter på dem (og fått anstendig betalt…).

   Mikkel Schille responded:
   10. desember 2015, kl. 13:56

   Hei. Takk for hyggelig melding! Utrolig kult å ha en leser på Trinidad & Tobago:) Random Access Memories er en av mine favoritter også. Bra å høre at du er fornøyd med studiomonitoren og lykke til med studiojobbinga fremover!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..