Abbey Road Studios – Here I Come

Posted on Updated on

Lørdag 14 november går en gammel drøm i oppfyllelse. Da reiser jeg til Abbey Road Studios i London for å møte denne legenden – Alan Parsons. Parsons har jobbet med selveste The Beatles, men er kanskje mest kjent for sitt arbeid med Pink Floyd klassikeren The Dark Side Of The Moon

ap1Alan Parsons startet sin karriere som lærling på 1960 tallet ved Abbey Road Studios og jobbet som assisterende tekniker på de to siste Beatles albumene Let It Be og Abbey Road.

Etterhvert som han fikk mer erfaring mikset han Atom Heart Mother albumet til Pink Floyd og senere millionhiten The Dark Side Of The Moon. Parsons har også produsert og mikset skiver med The Hollies, Steve Harley, Cockney Rebel og John Miles.

I tillegg har han hatt sitt eget projekt The Alan Parsons Project hvor han skriver låter, synger, spiller gitar og produserer. I 1982 hadde bandet en hit med Eye In The Sky fra albumet med samme navn.

Studio-2_Abbey-Road
Det legenddariske Studio 2 i Abbey Road – London

Parsons returnerer til Abbey Road Studios i november for å gi en serie seminarer om hvordan han utviklet sine ferdigheter i studio som tekniker og produsent og hvordan de teknologiske endringene opp gjennom årene har endret måten vi spiller inn musikk på. Han vil svare på spørsmål om hvordan det var å jobbe med supergruppene og han vil vise studioteknikkene han brukte.

Å si at jeg gleder meg er «The Understatement Of The Year». Abbey Road Studios er hellig grunn for meg og vanligvis stengt for omvisning. Bare det å komme innenfor døra blt stort. Jeg har betalt ekstra (VIP Admission) og får møte mannen personlig i kontrollrommet i det legendariske Studio 2.

Billetter i postkassa

Jeg kommer tilbake med et fyldig referat forhåpentligvis med mange bra bilder (hvis jeg klarer å holde kameraet stødig) etter besøket.

 

“A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.”
John Lennon

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..