Litt på siden – «For The Record» – dokumentar om vinylplater

Posted on Updated on

Dj MealWallpaperDet var mange som spådde vinylens død. At cd-en ville spise den til frokost. Men den kom seg gjennom åtti og nittitallet takket være DJ-kulturen og har fått et voldsomt oppsving de siste åra. Mens salget av cd-er nesten har stoppet opp er salget av vinylskiver mer enn syvdoblet siden 2008. Bare i Q1 i 2015 steg LP salget med 53% i USA i følge Billboard.

«For The Record» er en New Zealandsk dokumentar som tar oss med på en reise gjennom Europa til vinylkuttere i bl a Tyskland, Sveits og England. De besøker de proffeste studioene og de mest rotete gutterommene og her får du treffe tyskere i hvite frakker og de mest nerdete teknikerene.

Det mange ikke vet er at å kutte vinyl er svært vanskelig. Det er mange variabler som påvirker sluttresultatet. Her får du et godt innblikk i prosessen. Dokumentaren viser hvordan de forskjellige teknikerene tilnærmer seg problemene og det er tydelig at dette er virkelig dedikerte mennesker som ønsker å levere god lyd. Anbefales!

Én kommentar til “Litt på siden – «For The Record» – dokumentar om vinylplater

    Skjeberg Folkehøyskole said:
    9. november 2015, kl. 17:36

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..