Slik laget de David Bowie’s – «Heroes»

Posted on Updated on

david_bowieProdusenten Tony Visconti bruker originalinnspillingen fra det legendariske studioet Hansa Studio i Berlin når han viser hvordan David Bowie’s «Heroes» ble gjort – spor for spor. Mange bra tips. Anbefales!

Nylig avdøde David Bowie (1947-2016) bodde en periode i den tyske hovedstaden Berlin. Bowie var fasinert av den nye tyske musikken som kom og likte Krautrock-lyden til elektropop-pionerene Kraftwerk og Neu!

Han hadde i tillegg et ønske om å avruse seg og starte på nytt. Han var lei av L.A. og bestemte seg for å flytte til Europa. Med seg hadde han kona Angela og vennen Iggy Pop. For Bowie var Berlin frihet – her kunne han bevege seg fritt og leve et ganske anonymt liv.

Bowie hadde et intenst forhold til Berlin mellom 1976 og 1980 og laget her de tre albumene  Low, Heroes og Lodger. Disse går under navnet Berlintrilogien. Sammen med produsenten Tony Visconti benyttet han det legendariske studioet ved Potzdamer Platz – Hansa Studio.

I dette studioet har artister som U2, Depeche Mode, R.E.M. og Jon Bon Jovi gjort noen av sine mest kjente innspillinger.

Hansa Studio, Berlin
Hansa Studio, Berlin. Foto: Mikkel Schille

Er du i Bowie-fan i Berlin kan jeg anbefale Bowie Berlin Walk og spesielt Hansa Studio Tour. På sistnevnte får du en eksklusiv tur inn i et av de mest berømte studioene i Europa. Selv er jeg så heldig å besøke dette studioet en gang i året med elevene mine på Musikk & Musikkproduksjon ved Skjeberg Folkehøyskole

I BBC videoen under viser Tony Visconti hvordan de spilte inn «Heroes». Spor for spor. God fornøyelse!

Skjermbilde 2016-01-23 kl. 20.16.02

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..