NAMM 2017 – Aston Microphones, Starlight

Posted on

aston_starlight5Britiske Aston Microphones har bare eksistert i ca 1 år, men har høstet mange lovord for Origin og Spirit mikkene og ikke minst refleksjonsfilteret Halo. Under NAMM 2017 presenterer de sin første småmembran mikrofon – Starlight

Aston Microphones

Aston Microphones er et engelsk firma som har gjort seg bemerket med gode produkter utviklet og bygget i Storbritannia. I motsetning til trenden med å produsere i Kina, har engelskmennene levert godsaker utviklet i samarbeid med kjente produsenter og lydteknikere i hjemlandet. Markedet har omfavnet produktene som i tillegg har svært så bra priser.

Småmembran kondensator med Voice Switching

Den nye Starlight mikken er en 20mm småmembran kardioide kondensatormikrofon, håndplukket av 50 top produsenter i en blindtest utført i løpet av 2016. Mikken har variabel ‘voice switchingsom gir deg muligheten til å bytte lydkarakter mellom tre forskjellige settinger – Vintage, Modern og Hybrid. Fordelen med dette er at du enkelt kan tilpasses settingene til forskjellige instrumenter og vokal.

Rustfritt stål – 150dB SPL

Mikken er bygget i 100% rustfritt stål (1.5mm) og har en byggekvalitet som Aston hevder gjør den nær umulig å ødelegge. Mikken skal tåle bra med lydtrykk også – hele 150dB SPL.

aston_starlight2Innebygget laser

Aston Microphones kaller mikken den den første ‘laser targeting pencil microphone’. Starlight  mikken har en Klasse 2 laser innebygget (samme som blir brukt i andre laserpekere) og dette er langt fra bare en gimmick. Ideen bak dette er at den blir lettere å sette opp og brukt som et stereopar blir det ‘svært enkelt å justere begge mikkene til å ta opp det samme‘. På samme måte blir det enkelt å rigge opp mikken igjen hvis du må fortsette opptaket ved en senere anledning. Ideen er at dette skal gi en mer konsistent lyd.

Dempeledd og Cut off filter

I tillegg finner du dempeledd på -20dB og to cut off filtere (90Hz og 140Hz). Hodet på mikken er laget med en prosess kalt sintring – dvs «en prosess der pulver av metallisk eller mineralsk materiale herder til fast stoff (sinter) «. Dette er ikke noe nytt, vi har sett dette tidligere på f eks AKG D190 mikrofonen. Aston Microphones hevder de har tatt teknologien videre og resultatet er et porøst materiale som slipper inn lyden, men som i tillegg er veldig robust.

aston_starlight6Pris – levering

Starlight er klar for levering i slutten av februar 2017 og foreløpig er den eneste prisen jeg har sett oppgitt for et matchet par med Aston Rycote shock mounts, vindhetter og en stereo skinne til 599 pund – dvs drøye 6.000.- . Norsk importør er Luthman, men priser er TBA.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..