The GRAMMYs® – Beste album 1959-2016

Posted on

ted_jensens_2002_grammyVår egen Spellemannpris-utdeling gikk av stabelen i helgen og 12. februar rettes blikket mot LA og den amerikanske originalen – Grammy Awards

Spellemann bråk

Årets Spellemann gikk av stabelen på Sentrum Scene denne helga og som vanlig haglet det med kritikk både før og etter utdelingen av prisene. Kritiske røster hevder de kun bryr seg om de unge artistene, og med det er lite relevant.

Flere av prisvinnerne som Aurora, Alan Walker, Cashmere Cat, Marcus & Martinus var fraværende. Også Kygo, som var nominert igjen, var borte for tredje år på rad. I år klarte mann i tillegg kunststykket å dele ut Hedersprisen etter at vinneren – Arve Tellefsen – hadde forlatt prisutdelingen. Mulig kritikerene har rett, fordi i etterkant har det vist seg at det var stor seerflukt fra programmet.

Personlig mener jeg at norsk musikkliv er veldig variert og at vi har usedvanlig mange gode musikere, låtskrivere, produsenter og teknikere som bør verdsettes og vises frem! Skal prisen ha noen som helst troverdighet må det ryddes opp.

Fra Spellemannprisen

The GRAMMYs®

12 februar er det klart for originalen – The GRAMMYs®. Grammy prisene (Gramophone Awards) deles ut av The Recording Academy og er en anerkjennelse for ‘fremragende innsats i musikkbransjen’ som det så fint heter.

Utdelingen skjer årlig i februar etter stemmer blant de stemmeberettigede i The Recording Academy ikke på grunn av popularitet eller antall solgte plater.

Første gang GRAMMY Awards ble kjørt var 4 mai 1959 etter at musikkbransen selv ønsket å hedre seg selv med priser noe alla Academy Awards (Oscars)Emmy Awards (TV), og Tony Awards (Scene).

I år deles det ut 83 priser i ulike kategorier, men prisen som henger høyest er Beste Album og i år er flere av de største artsitene nominert som Adele, Beyoncé, Justin Bieber, Drake men også den mer ukjente country artisten Sturgill Simpson.

4 hovedkategorier

Det finnes fire hovedkategorier som ikke er begrenset av sjanger.

Det er bare to artister som har klart å vinne alle kategoriene og det er Christopher Cross, som vant alle i 1980, og Adele, som vant Best New Artist Award i 2009, og de tre andre kategoriene i 2012.

1959 – 2016

Nettsiden PrettyFamous har laget en oversikt med albumene og artistene som har vunnet siden starten i 1959 og frem til 2016. Den finner du her

 

Toppfoto – By Dmileson – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34983023

Kilder: Wikipedia og The GRAMMYs nettside http://www.grammy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..