NAMM 2018 – flere nyheter!

Posted on Updated on

NAMM Show (National Association of Music Merchants) er stedet hvor utstyrsprodusenter i alle sjangre avslører og viser frem sine nyheter. Messa er ikke åpen for menigmann, kun for bransjefolk, utstillere og inviterte artister. Namm 2018 ble avsluttet søndag og som vanlig var det mange godbiter som ble vist frem.

Ludwig Drums

Nye trommesett dukket opp – Ludwig Drums lanserte en helt ny serie for hardtslående proffer. NeuSonic som serien heter, har ytelse og pålitelighet som slagord og har en crossover med en blend av 3-lags lønnetre som eksteriør og innvendig finner du 3 lag med kirsebærtre.

Serien er tilgjengelig i fire finisher og NeuSonic serien kombinerer tradisjonell Ludwig finish med en ny sound som vil passe mange ulike musikalske uttrykk. Her er en video som viser serien med mange gode trommiser –

Zildjan Cymbals

Zildjan annonserte en ny serie – K Sweet Collection, en forlengelse av den ikoniske K familien.

De nye K Sweet Collection tar serien i en ny retning som visstnok er «dark, sweet, and responsive «. I videoen under kan du selv høre hva de mener.

Tilgjengelig i et stort utvalg med crasher, rider og hi-hats – K Sweet cymbalene har den ekte K Zildjan finishen.

K SWEET RIDES
Available in 21″ & 23″ sizes
Darker overtones than the A Zildjian Sweet Ride
Medium Thin in weight
Very Crashable
Fully Lathed

K SWEET CRASHES
Available in 16″, 17″, 18″, 19″ & 20″
Dark, Responsive & Sweet
Extra Thin in weight
20″ Crash can also be used as a Ride
Unlathed bells
Traditional K hammering for a fast attack & great response

K SWEET HIHATS
Available in 15″ & 16″
Thin top & Extra Heavy bottom
Unlathed bells
Solid chick and full body wash

Fender 

Fender lanserte flere nyheter. De har laget en egen side med alle nyhetene. Den finner du her

Et morsomt innslag på NAMM var supergitarist Eric Johnson som viste sin nye semi-hollow Thinline Straocaster. Han har brukt Fender siden han var elleve år og hans Signature Model har etterhvert blitt en av Fender´s mest populære Signature modeller. Nettstedet Reverb var kjapt på plass med et intervju på messa.

Sony

Det er 25 år siden Sony kom med nye mikrofoner, men på NAMM lanserte de nyheter for både live og studio markedet. Det er vel først og fremst C-100 som er mest spennende. Den tar opp arven etter C-800G som ble en stor hit på ’90-tallet. C-100 er en stormembran og har samme antivibrationsdesign for å minske egenlyd. Du kan velge retningskarakteristikk mellom nyre, omni og åttetall. Den har også en pad på -10dB. Pris ca.10.000.-

ECM-100U og ECM-100N er mindre mikker tilpasset instrumentinnspilling. De kan brukes i studio og live og har en rett frekvenskurve fra 20Hz – 50 kHz. Les mer på Sony.

Neumann U67 – Legenden er tilbake

Apropos mikrofoner – Neumann relanserer en av deres aller beste mikrofone gjennom tidene Neumann U67. Mikrofonen tok over for deres mest kjente mikrofon Neumann U47.

Neumann U67 har vært spesielt populær blant sangere på grunn av sin varme, men er like egnet for gitar, strenger, messing, piano eller bass.

U 67 oppnår den typiske Neumann-lyden takket være den innebygde K 67 kapselen. Alle komponenter ble omhyggelig gjenskapt om originalen, inkludert utgangstransformatoren BV 12, som allerede var installert i modellene mellom 1960 og 1971. De originale dokumentene ble brukt til dette formålet. Også når det gjelder materialer og design, har Neumann vært tro mot originalen.

Den nye modellen leveres i en komplett pakke som består av en ekstra flott premium kasse, shock mount, kabel og NU 67 V strømforsyning. Neumann U67 settet blir dyrt – 53.955.- og er leveringsklart i mars 2018

UAD Arrow

Universal Audio lager noen av de fineste lydkortene, men de har hatt få i det rimelige segmentet. Det har de gjort noe med nå har de lansert ARROW

Universal Audio lanserer Arrow, nytt kompakt og solid desktop lydkort.

Arrow er et 2 inn/4 ut, Thunderbolt 3 bus-powered interface til PC og Mac.
Totalt er det 2 høykvalitets mikpre/linje innganger, gitar inn, 2 linje ut og headset ut.
I Arrow er det også en UAD2 DSP Solo som gjør at det kan kjøres alt av UAD2 plug-ins og Unison preamp emuleringer. UAD2 porteføljen består nå av over 100 plug-ins, alt fra Lexicon klang til Neve sine preamper eller Marshall sine gitaramper.
Plug-ins inkludert med Arrow er blant annet UA 610-B Rør Preamp og Marshall Plexi Classic sine plugins.

Arrow Desktop Audio Interface tilbyr:

● Desktop 2×4, driftsspenning via Thunderbolt 3 lydkort med høykvalitets 24-bit/192 kHz AD/DA
● Unison mik preamp teknologi som tilbyr karakter, lyd og respons til noen av verdens mest etterspurte rør og kondensator baserte mikrofonforsterkere og gitaramper fra feks Neve®, API®, Manley®, Marshall®, Fender®, mm.
● Realtid UAD prosessering med tilnærmet null forsinkelse ved opptak og avspilling når du bruker UAD plug-in effekter, uavhengig hvilken software buffer størrelse du bruker.
● Inkludert med Arrow er det plug-ins som studio kompressorer, EQ´er, klanger, og gitar amp emuleringer mm, alle en del av “Realtime Analog Classics” bundle — som består av totalt 14 kvalitets UAD Plug-Ins.
● Bus-powered, driftsspenning fra din PC eller Mac som har Thunderbolt 3

Norsk importør er Benum og Universal Audio Arrow koster 4.995 inkl mva

MarkBass – Marcus Miller

Det er ganske nøyaktig ett år siden MarkBass annonserte samarbeid med superbassist Marcus Miller. Samarbeidet bærer frukter og på messa i år ble den nye Little Marcus bass forsterkeren lansert.

Marcus Miller trenger vel knapt noen introduksjon. Han har spilt bassgitar på over 500 innspillinger med artister som Miles Davis, Herbie Hancock, Michael Jackson, Eric Clapton, Bryan Ferry, Billy Idol, Carly Simon og Frank Sinatra for å nevne noen.

Marco De Virgiliis, sjef for Markbass har et ønske om å bringe fete, lettvekter bassamper til torgs. Den nye ampen er nettopp det – med en vekt på kun 2.4kg. The Little Marcus har to EQ-er, EQ 1 er en standard fem bånds affære mens EQ2 er en Old School variant med Millerizer filtere som bidrar skal du slappe.

Specification
INPUT: impedance 500 Kohm, max. voltage 9 Vpp
EFFECT RETURN: impedance 33 Kohm, max. voltage 10 Vpp

EQ1
ULTRALOW: Level ±16 dB (Freq. 65Hz)
LOW: Level ±16 dB (Freq. 180Hz)
MID: Level ±16 dB (Freq. 500 Hz)
HIGH MID: Level ±16 dB (Freq. 1.4 KHz)
HIGH: Level ±16 dB (Freq. 3.8 KHz)

EQ2
OLD SCHOOL: Variable LOW PASS From 20KHz to 200Hz
MILLERIZER: 5-12 KHz BAND PASS Filter (Level 0 /+10 dB)

OUTPUTS
LINE OUT: balanced XLR, max. voltage 20 Vpp
EFFECT SEND: unbalanced, max. voltage 20 Vpp (pre-EQ)
TUNER OUT: unbalanced, max. voltage 2 Vpp
SPEAKER OUT: speakon/1/4″ combo

OTHER
WEIGHT: 5.29 lbs / 2.4 Kg
OUTPUT POWER: 500W RMS @ 4 ohms / 300W RMS @ 8 ohms
POWER REQUIREMENT: 100/120V; 230V; 240V – 50/60H

Norsk importør er Morgan Instrument, men norsk pris er foreløpig ukjent. Lanseringspris er satt til RRP €675/£599

Oppsummert

Mye moro – som vanlig på NAMM Show. Det er bare å glede seg til europas motsvar – MusikMesse Frankfurt. Den går i år av stabelen mellom 11 og 14 april. Kanskje vi ses?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..