Dagens tips #28 – Izotope Ozone Imager – Gratis plugin

Posted on Updated on

En liten oppfølger til forrige artikkel, hvor widening var temaet. Det finnes mange muligheter der ute – noen bra, men dessverre gjør enkelte mer ugagn enn ønskelig. Jeg har lenge vært fan av Ozone-pluggen til Izotope. Denne mastering-pluggen består av flere moduler. Nå viser det seg at de har lagt ut widener delen for seg. Og den er gratis.

Izotope Ozone 8

Ozone 8 har vært ute en stund og denne mastering-pluggen er ypperlig til å fintune materialet under mastering. Men, du kan fint bruke den når mikser også – spesielt i grupper og busser.

Ozone 8 består av flere moduler – EQ, Dynamics, Maximizer, Master Assistant m.m, og den har en super widener også. At Izotope har lagt ut denne gratis, har gått meg hus forbi, og sikkert mange med meg,  men jeg legger den ut fordi pluggen er knallbra.

Izotope Ozone Imager

Okei – gratis versjonen har ikke alle funksjonene som i Ozone 8 (ikke multi-bånds widening), men den er ypperlig til å utvide eller krympe stereobildet – ikke minst kan den gjøre stereo ut av monospor når du bruker mono/stereo versjonen. Innebygget fasemeter,  Vectorscope som gir deg meget bra visuell feedback (Polar Sample, Polar Level og Lissajous)

Advarsel

Som jeg har sagt mange ganger nå – et problem som kan dukke opp når du bruker kunstige effekter er tap av mono kompatibilitet – dvs evnen til å spille av en stereo miks på et system med bare en høyttaler. Derfor – bruk fasemeteret aktivt og unngå å overdrive og sjekk alltid miksen din i mono.

Last ned her

Du finner gratis versjonen Ozone Imager her

Fullversjonen av Ozone 8 finner du her. Den kan du teste gratis i 10 dager.

«Imaging control is one of the big bonuses of the digital signal processing world. No plug-in does it better than Ozone. Not only do I use it as part of my mastering chain but I use the Imager module as a separate plug-in on individual tracks…you don’t need much to make a cumulative big difference.”

— Alan Meyerson, Scoring Mixer (The Dark Knight, Gladiator)

System Requirements

Operating Systems:

Mac: OS X 10.8.5 (Pro Tools 10 only), OS X 10.9 – macOS Sierra (10.13)

Windows: 7, 8 & 10

Plug-in Formats:

VST2, VST3, AudioUnit (Mac Only), AAX (Real-time & AudioSuite; 64-bit only), RTAS (Real-time & Audiosuite (DPM); 32-bit only)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..