Plugins – Med bx_masterdesk mastrer du kjapt og enkelt

Posted on

En «alt-i-ett» plugin som kjapt redder miksen er vel det vi alle drømmer om. Brainworks er ute med en ny plugin som kjapt og enkelt gir deg en ferdig master – med det klingende navnet bx_masterdesk.


Hjemme-mastering

Mange ønsker å gjøre hele prosessen selv – inkludert mastering. Det kan man fint gjøre, men de som har prøvd å mastre selv vet at det ikke finnes noen easy-fix . Men, noen ganger ønsker man bare å gjøre en liten touch før man leverer en miks til en kompis eller en kunde. Det er her bx-masterdesk kommer inn.

Hva er bx-masterdesk?

bx-masterdesk er en «alt-i-ett» plugin som i følge eieren av Brainworx – Dirk Ulrich – er en «modelering av et analogt, high-end mastering system i en plugin».

Den inneholder alle verktøyene du trenger for å skape et profesjonelt sluttresultat med ditt eget materiale, selv om du ikke er en profesjonell lydtekniker – alt i følge reklamen.

Masterdesk er nok ikke en komplett helhetsløsning for mastering, men snarere et verktøy du tar frem for å gi miksen det lille ekstra skyvet.

Hva får du?

Masterdesk inneholder en kompressorseksjon med 4 varianter, en enkel eq, to resonanse-filtere, en de-esser, en stereo-widener (ms-prosessor) og en variant kalt «foundation» som er en tilt-eq. Du finner også en egen THD knapp som tilfører forvrengning. Kanskje det kuleste med pluggen er dynamic-range meteret som gir deg beskjed om hvor du skal legge nivået for å få bra dynamic-range (DR)

Kjapt, trygt, men ikke så billig

I følge produsenten får du et intuitivt interface med en enkel læringskurve. Og jada – jeg slang den på en miks jeg har jobbet med i sommer – den er rimelig intuitiv å jobbe med. Personlig liker jeg å ha mer kontroll enn det denne ga meg, men sluttresultatet ble definitivt en mer polert miks.

Prisen kan virke noe stiv – $299 – men den kommer sikkert på tilbud etterhvert.  Du kan laste ned en demo her og sjekke om dette er noe for deg.

Finnes også i UAD-versjon. Den finner du her

Her er promo-videoen Brainworx har lagt ut –

Spesifikasjoner –

Supported Plugin Formats
AAX Native, AU, AAX AudioSuite, VST2, VST3

Supported Operating Systems
Mac OS X 10.9 through 10.13
Windows 7 through 10
Pro Tools 10.3.10 or higher or most VST/VST3/AU-compatible hosts running on a supported operating system

Mac
Intel CPU only (minimum 2 GHz recommended)

PC
Intel-compatible CPU with SSE2 instruction set (Pentium 4 compatible or higher; minimum 2 GHz recommended)

System Requirements
Display resolution: 1440 × 900px or 1280 × 960px or higher
Memory: 2 GB RAM

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..