Musikmesse Frankfurt 2019

Posted on Updated on

I dag starter årets Musikmesse Frankfurt. Det ventes over 100.000 besøkende til det som definitivt er Europas viktigste event for musikkindustrien.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main, Mainhatten, Bankfurt eller bare Frankfurt. Kjært barn har mange navn. Tysklands femte største by ligger ved elva Main. Byen har i overkant av 730.000 innbyggere, mens tettstedbebyggelsen, området rundt, huser hele 2,3 millioner mennesker. Frankfurt er den største finansmetropolen i kontinental-Europa og en av Europas viktigste kulturbyer. Frankfurt har et stort antall skyskrapere og blir derfor ofte kalt Mainhattan.

Store endringer

Musikmesse Frankfurt har gjennomgått store endringer de siste årene. Bl. a har storheter som Fender, Gibson og Marshall droppet messa, noe som har gjort opplevelsen en del hakk fattigere for mange.

Til glede for gitarister blir det i år riktignok en egen tribute til Les Paul -gitaren, med en storslått konsert ledet av Scorpions gitarist Matthias Jab. Musikmesse setter også opp en egen Guitar Boutique Village, hvor du kan teste custom-lagde akustiske gitarer og basser av bl a Furch, Martin og Hofner.

I år som i fjor settes også “World of Vintage Guitars” utstillingen opp. Her er fokuset “Fender by Leo Fender”, som viser utviklingen av Fender’s elektriske gitarer fra 1950 til 1964.

Arrangøren velger også i år å gjøre endringer. Tidligere har messa gått t.o.m. lørdag – som har vært åpen dag for alle – men i år avsluttes messa på fredag.

Selv om messa har havnet litt i bakevja i forhold til NAMM, er det likevel herlig å være tilstede, strolle rundt og kjenne på atmosfæren. Har du flaks dukker det plutselig opp kjente musikere og det strømmer stadig gode musikkopplevelser ut fra hovedteltet.

Hovedinngangen Messe Frankfurt

Mange events og en ny hall

I år er det over 1800 utstillere og til og med en ny hall – hall 12. Denne ble åpnet i september 2018 og er viet lys, scene og underholdning.

Her er noe av det du kan forventeNord presenterer sitt nye Grand med keybed fra Kawai som har triple sensorer.

Her er en oversikt over hallene.

I sammenheng med den årlige studieturen vår, besøker jeg Musikmesse tordag og fredag. Det gledes:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..