Verdens mest ikoniske romklang i ny plugin fra UAD

Posted on Updated on

På listen min over 5 studioer som bare må besøkes, finner du det legendariske Capitol Studios i LA. En av grunnene er de fantastiske ekko-rommene du finner der. Nå har endelig Universal Audio klonet fire av dem i en ny plugin, som har fått navnet Capitol Chambers

30 feet under

Det finnes i alt 8 ekko-rom som er bygget 10 meter, eller 30 fot, under Capitol Tower bygningen i Los Angeles. Det var den legendariske gitaristen og mannen med verdens første hjemmestudio, Les Paul, som designet rommene på 1950-tallet.

Et av ekko-rommene i Capitol Studios

Ekko-rommene, som ligger under parkeringsplassen ved det 13 etasjer høye Capitol Towers, er hyllet av uttalige produsenter og lydteknikerefor sin naturlige og smoothe lyd. Rommene er bygget i betong og er tunet med hjelp av skråtak og de er trapesformede for å unngå parallelle flater. Maks decay lengde er 5 sekunder.

Klassikere på løpende bånd

Du gjenkjenner klangen øyeblikkelig når du lytter til klassikerne til artister som Frank Sinatra, Ray Charles, Nat King Cole,The Beach Boys og The Beatles. I senere tid har bl a Radiohead, Katy Perry og Paul McCartney spilt inn plater der med den umiskjennelige lyden av ekko-rommene.

Fantastisk klang

UAD har laget en video som sier det meste – len deg tilbake og nyt –

Lydeksempler med og uten ekko-rommene

Universal Audio har fått full tilgang til alle rommene og de har emulert rommene 2,4,6 og 7 med forskjellige mikrofoner og høyttalere. På deres hjemmeside finner du lytteeksempler – med og uten ekko-rommene. Plugin har presets fra flere Grammy-vinnende teknikere og produsenter som Al Schmitt, Mark Linett, Darrell Thorp og Frank Filipetti.

Sjekk ut lytteeksemplene selv her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..