Ed Cherney 1950 – 2019

Posted on

Jeg har fulgt musikkprodusent og lydtekniker Ed Cherney siden tidlig på 80-tallet. Estetikken hans og måten han jobbet med musikk på, har alltid vært en stor inspirasjonskilde for meg. Det er med stor tristhet jeg leser at han gikk bort 22 oktober i år.

Litt historie

Ed Cherney ble født i Chicago i 1950 og startet som amatørmusiker og roadie, men ved en tilfeldighet dukket ikke lydmannen til bandet han var på turne opp, og Cherney måtte steppe inn som lydmann. Han har uttalt at han visste øyeblikkelig hva han skulle jobbe videre med i livet, etter denne seansen.

Ed Cherney flyttet til Los Angeles i 1978, og etter en ringerunde til de store lydstudioene, fikk han napp som assistent hos Westlake Recording Studios i Hollywood.

Dette var favorittstudioet til radarparret Quincy Jones og Bruce Swedien, og Cherney ble med på «Off The Wall» albumet til Michael Jackson, kort tid etter at han ble ansatt.

Ed Cherney 1950 – 2019

Slag i slag

Etter dette gikk det slag i slag for Cherney, og i de påfølgende tiårene jobbet han med musikkprodusentstorheter Don Was og Phil Ramone. I et intervju leste jeg at Don Was mente at Ed Cherney var et lydgeni.

Hans bidrag på platene til Bonnie Raitt, Rolling Stones, Sting, Bob Dylan og ikke minst på Eric Claptons fantastiske «Tears in Heaven» ga ham stjernestatus.

Andre artister han jobbet med var Elton John, Iggy Pop, Etta James, John Mayer, Ry Cooder og blueslegenden Buddy Guy. Mange kjenner ham også fra skivene til selveste Willie Nelson.

Priser

Ed Cherney vant 5 TEC Awards, han var nominert til 6 Grammy Awards (han vant 3) og han innkasserte også en Emmy Award for arbeidet sitt med filmen Bessie med Queen Latifah. I 2015 ble han valgt inn i NAMM TEC Hall of Fame.

Ed Cherney ble 69 år og blir hyllet i sosiale medier bl a av Keith Richards, Bonnie Raitt og Slash.

Keith Richards skriver –

 

Kilder: Wikipedia, Billboard og edcherney.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..