Trenger du litt inspirasjon?

Posted on Updated on

Håper alt er bra med deg og dine i disse coronatider. Mange har litt ekstra tid til å jobbe med musikk nå. Derfor har jeg satt opp en liste med gratis saker du kan bruke i musikkproduksjonene dine. Håper dette kan være nyttig for deg!

Valhalla

Mange er nok kjent med Valhalla VintageVerb – en veldig fin reverb som koster 50.-USD. Valhalla har også en morsom delaytype plug – Valhalla FreqEcho – som er gratis. Den er litt nerdete, da den egentlig er en Frequency Shifter kombinert med en analog-type delay. Den kan låte litt psycho til tider, men vel verdt å sjekke ut.

 

Plugin-Alliance

Hvis du virkelig vil ha mange nye plugins å kose deg med, så er Plugin-Alliance på tilbudsiden nå og gir oss ALLE pluginsene gratis i en hel måned. De har en drøssevis med godbiter – 124 for å være nøyaktig – fra kjente merker som Brainworx, SPL, Elysia, Chandler og Mäag.

Selv gleder jeg meg til å teste Shadow Hills Mastering pluggen, som har fått fantastiske reviews. Alle pluggene kan altså lastes ned og brukes fritt i 30 dager, selv om du har lastet ned demoer tidligere. Eier du eller leier du produkter i dag får du naturlig nok ikke «nye» lisenser.

Last ned Plugin-Alliance Installation Manager og få en gratis måned. (Det står 14 dager, men du får 30).

  • Download our PA Installation Manager
  • «Select All» and download / install all 124 plugins in one go!
  • Open your preferred DAW (Pro Tools, Cubase, Logic, whatever…)
  • Activate any of the plugins from the GUI (User Interface) and enjoy them for 30 days – FREE!
  • Details: PA Activation Manual

Slate Drums SSD 5.5 Free

Steven Slate kliner til han også. Steven Slate Drums blir brukt av mange av de mest kjente musikkprodusentene og i forbindlese med lanseringen av versjon 5.5, gir han deg muligheten til å laste en noe enklere versjon – gratis. Du finner SSD 5.5 free her.

Full versjonen av SSD 5.5 koster 99.-USD og oppgradering fra SSD 4 Platinum, koster i øyeblikket 49.-USD.

Native Instruments

Mange bruke Kontakt fra Native Instruments (NI). Dette har blitt en bransjestandard for avspilling av samples – også fra tredjepartsleverandører. Du kan laste ned en gratis versjon her. Det finnes også en startpakke – Komplete Start, hvor du får med Kontakt Player, flere synther og over 2000 lyder.

Trenger du flere lyder finner du her 5 gratis kilder til litt «rare» samples som kan gi deg masse med inspirasjon. Her er lyder fra Yellowstone National Park, NASA , ambient og industrial lyder og mye annet spennende. 

Spitfire Labs

Hvis du ennå ikke har oppdaget disse gratis instrumentene fra Spitfire Labs. har du en gyllen mulighet nå. Engelske Spitfire Audio lager noen av de flotteste samplebibliotekene i dag. Deres Albion One og ikke minst Hans Zimmer Strings låter helt fantatstisk og brukes i mange av Netflix-seriene du ser på for tiden.

Spitfire Labs, er muligens ikke i helt samme klasse, men mange av instrumentene og lydene er så organiske og gode at de vil gi deg frysninger på ryggen. Her er det bare å laste ned det du har plass til.

Oppsummert

Mye hjemmejobbing og behov for litt ekstra inspirasjon? Disse tipsene burde hjelpe deg videre. Har du tips du vil dele? Hyggelig om du deler i kommentarfeltet:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..