Test – Brainworx bx_console SSL 9000 J

Posted on Updated on

I går lanserte Plugin Alliance en ny variant i SSL serien, nemlig Brainworx bx_console SSL 9000 J. Dette er en emulering av SSL 9000 J mikseren, som ble lansert i 1995. Hva jeg synes om den kan du lese her.

SSL mikserne

SSL fikk sitt store gjennombrudd med lanseringen av 4000 E serien i 1979. Mikseren forandret musikkindustrien og variantene som fulgte – 4000 G Serien, 6000, 8000, 9000J og 9000K dominerte markedet i mer enn to tiår.

Mange mener det ble mikset flere nummer 1 hits på 4000-serien, enn på noen annen mikser som er laget og som trolig vil bli laget.

SSL 9000 J

9000 J mikseren tok det hele et stykke videre. Den forbedret lyden med dypere bass, bedre og åpnere diskant og den ga deg mer headroom uten forvrengning. Mikseren ble en favoritt på slutten av 90-tallet og inn på 2000-tallet.

Den har blitt benyttet på album og hits med artister som The Black Eyed Peas, Usher, Kanye West, Jay-Z, Beyoncé, Aerosmith, Evanescence, Britney Spears, Madonna, Rihanna, Alicia Keys, Shakira, Santana, Joe Bonamassa, John Mayer, Coldplay, James Bay, Wyclef Jean, Nicki Minaj, Mary J. Blige, Yo Gotti, John Legend, DMX og Mary J Blige,

Brainworx bx_console SSL 9000 ble utarbeidet sammen med SSL hvor de originale tekniske tegningene ble benyttet. Her får du 72 kanal-variasjoner, variable THD og Virtual Gain kontrollere som kan legge til saturation og simulere analog støy. 

Michael Brauer

En av de som har pushet på for å få laget en emulering av 9000 J, er supermikseren Michael Brauer. Han har mikset en haug med gull- og platina album gjennom karrieren på en SSL 9000 J, og kjenner den bedre enn de aller fleste. Han har tipset Brainworx om forbedringer underveis og har også laget  mange av presetene du finner i pluggen.

Her kan du se et intervju med Michael  Brauer om hvorfor han pushet Plugin Alliance med å få gjort ferdig en emulering av 9000 J mikseren.

I bruk

Det er nok mange om lurer på om dette bare er nok en variant av SSL-mikserene og et nytt pr-triks for å selge flere plugins. Jeg har sittet noen timer og testet –  la det være klart med en gang – dette låter mer SSL enn noensinne.

Her er noen betraktinger –

  • Den går dypere (enn E og G)
  • Den er smoothere i toppen
  • Har enda mer punch i mellomtonen
  • Bedre bass

Jeg har selv mikset flere album på SSL 4000 G og mastret mange produksjoner gjort på SSL bord. Med Brainworx bx_console SSL 9000 J kommer du nærmere den ekte SSL lyden enn noen gang tidligere. Jeg har ingen mulighet til en direkte sammenligning, men denne pluggen har punchen i mellomtonen, den lett gjenkjennelige lyden av kompressoren og all SSL-karakteren du måtte ønske deg. Den tilfører rett og slett masse energi i miksen. 

Oppsummert

Brainworx gjør det igjen. I mine ører låter den fantastisk autentisk. Det alle lurer på selvfølgelig, er om den er verdt det og om man bør sikre seg denne også. Vel, en introduksjonspris på 299USD (229USD – med kupong) er unektelig friskt, men den kommer nok på tilbud etterhvert. Har du Mega Bundle blir den lagt til gratis. Plugin Alliance tilbyr i øyeblikket en 30 dagers gratis testperiode på pluggene sine, så det er bare å laste ned og teste i vei. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..