Mangler skarptromma det lille ekstra?

Posted on

Enkelte ganger kan det være vanskelig å få riktig skarptrommelyd. Du mangler det lille ekstra. Uansett om du vrir på mer topp eller blander inn flere samples blir det ikke helt riktig. Denne gratis pluggen fra Wavesfactory kan være løsningen du leter etter.

God trommelyd

Trommelyd er viktig. Ikke minst skarpelyden. Kombinasjonen av tromme, skinn, stemming, mikrofon og ikke minst trommis, har stor betydning for sluttresutatet. Ofte mangler undermikken på skarpa når jeg mottar filer jeg skal mikse. Wavesfactory har laget en plugin som fikser nettopp dette.

SnareBuzz

Den heter SnareBuzz og Wavesfactory hevder den skal kunne gjøre trommelyden mer realistisk. Denne psykoakustiske pluggen gir deg lyden av seiden, som er festet på undersiden av skarptromma. Det er disse strengene som gir deg «sisslingen» og toppen som gir skarptromma det lille ekstra. 

Seidematten er festet til undersiden av skarptrommen

Fiffig laget

Den er ganske så fiffig laget – du kan velge mellom 6 forskjellige type skarper og du kan justere strammingen (tight/loose) på seiden. I tillegg kan du velge 5 forskjellige studioer og du kan justere mik-avstand. Med Mix-knappen kan du velge hvor mye du vil ha av seiden og til slutt finner du en volumknapp som styrer volumet på kanalen du jobber.

Funker den?

Definitivt! Jeg er alltid litt skeptisk til psykoakustiske ting, men her funker det fint. Har brukt den på begge de to siste prosjektene. Funker den bare til musikk med akustiske trommer? Absolutt ikke – den funker fint til trommesamples du bruker i EDM og de fleste andre sjangere også.

Oppsummert 

Det enkle er ofte det – enkle. I stedet for å bruke masse tid til å dypdykke ned i harddisken etter samples du kan blende inn, kan du benytte SnareBuzz. Den koster ingenting og kan være akkurat det du trenger.  

Eneste du må gjøre er å registrere deg på siden hos Wavesfactory. Den finner du her

Funker til Mac og PC i VST, VST3, AU og AAX (kun 64 -bit)

What’s new in version 2.0:

 • new resizable UI
 • “tightness” parameter added
 • 5 snare types
 • 5 studio types
 • “mic distance” parameter added
 • mix and output controls
 • level meter

Én kommentar til “Mangler skarptromma det lille ekstra?

  Lars Morten said:
  17. mars 2021, kl. 19:46

  Dette passet bra!
  Har sitti i flere dager nå å skrudd snare uten å få den helt til. Skal sjekke ut denne! Takk for super artikkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..