Relab LX480 Essentials – reverb plugin

Posted on

Lexicon 480L regnes som en av de feteste reverbene på markedet, selv 35 år etter at den kom på markedet. Spør hvilken som helst tekniker og de vil nikke annerkjennende. Ønsker du den legendariske lyden i en plugin variant, har Relab Development i disse dager tilbud på sin LX480, i en enklere Essentials utgave. Jeg anbefaler at du kikker litt nærmere på denne.

Relab Developments

Danske Relab Development, har laget svært gode emuleringer av Lexicon 480L, helt siden de startet opp i 2004. Originalen en tung todelt digital hardware-enhet, med en en separat kontroller – kalt LARC.

Relab’s LX480 låter ikke bare utrolig likt originalen, de har lagt ned mye arbeid i å få LARC-en til å føles som en ekte 480L også.

Gode reviews

LX480 har fått meget fine reviews, men den har vært relativ dyr å kjøpe inn – normal pris er $349. Men, nå kan du får en enklere variant – LX480 Essentials. Som du sikkert skjønner, dette er noe strippet variant. Men, ikke så strippet at all moroa er borte. På ingen som helst måte.

Kanskje den er nok?

LX480 Essentials inneholder nemlig de meste og beste delene, etter min smak. Den er modellert etter en av de beste 480-ene. Relab har nemlig fått tak i en av de som sto i The Hit Factory i New York da de stengte dørene. Den har blitt brukt på mikser med John Lennon, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Beyoncé, U2 og Michael Jackson.

Check it out

Jeg har hatt LX480 Complete på demo noen ganger, men har ikke tatt meg råd til å kjøpe, men LX480 Essentials ville jeg ikke la gå fra meg. Den har vanligvis en pris på $99 US, som er greit nok. Akkurat nå koster den $35. I underkant av 300.-norske kroner altså.

Fire legendariske lyder i en pakke

 • Få lyden av fire av de mest berømte presetene fra den originale 480L’en
 • Plate, Hall, Room og Ambience
 • Lag et hvilket som helst rom med reverb tails som er lengre, smudere og dypere
 • Innebygget hi- og low pass filtere
 • Signatur presets fra 6 x Grammy vinner Richard Furch og 8 x Grammy nominerte Joe Carrell

Oppsummert

Relab LX480 Essentials er virkelig verdt å se nærmere på. Jeg har selv gjort mange mikser på Lexicon 480L, og selv om jeg ikke har en å sammenligne direkte med, er det ingen tvil om at den har den magiske lyden av originalen. Personlig liker jeg – Fat Plate og Large Wood Room.

Lydeksempler og link til tilbudet finner du her

Compatible with macOS and Windows. Available as VST, AU, and AAX

3 kommentarer til “Relab LX480 Essentials – reverb plugin

  Roy Nikolaisen said:
  10. mai 2021, kl. 12:28

  Takk for tips! Jeg kjøpte den i går og det ser lovende ut. Når jeg testet den fikk jeg en følelse av at dette kommer til å bli en favorittklang framover. Lexicon har vært en favoritt helt siden første gang jeg var i Rainbow studio. Tror bare Bricasti kan måle seg med den.

  drhardlove said:
  10. desember 2022, kl. 14:19

  Takk for en fin blogg Mikkel.
  Jeg lurer på om du eller noen av dem i kommentarfeltet, har sammenlignet UAD2 sin 480 versjon med Relab sin, og hva du/dere tenker om forskjellene?

   Mikkel Schille responded:
   11. desember 2022, kl. 14:53

   Hei.
   Jeg har dessverre ikke testet disse opp mot hverandre. Har Relab og er superhappy med den. Kankjse noen andre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..