Tre bøker som er verdt å lese i sommer

Posted on

Sommerlektyre

Det er mye fint på YouTube – ingen tvil om det, men på sommeren elsker jeg å ha noe fysisk å lese. På stranda, på hytta, i skyggen eller i hengekøya. Her er tre bøker du bør sjekke ut i sommer

Al Schmitt – On The Record

I april i år forlot en av gigantene i bransjen oss. Al Schmitt har vært et forbilde og inspirasjonskilde for mange og jeg har lenge vært nysjerrig på boka hans – «On The Record». Den har vært utsolgt i lang tid, men amazon.com fikk den på lager for noen uker siden. Her om dagen dukket den opp.

Boka er memoarene hans og den er full av gode historier, praktiske tips, om hvordan han spilte inn den siste plata med Bob Dylan, vennskapet med Tommy LiPuma og ikke minst hvordan han har klart å holde seg fresh i forhold til nye prosjekter. Han forteller også om sitt syn på masteringteknikere og om forholdet til Doug Sax, hans favoritt masteringtekniker.

I tillegg får du tips om hvordan han lyttet, hva han lyttet på og hvordan han valgte mikrofoner. Anbefales!

Anbefales!

Abbey Road to Ziggy Stardust

Den neste jeg har valgt ut, er en bok av Ken Scott. Sjansen for at du har hørt en låt han har jobbet med, er rimelig stor. Han har nemlig vært med på låter som tilsammen har solgt over 200 millioner eksemplarer. Av artister han har jobbet med er The Beatles (Magical Mystery Tour,The White Album), Pink Floyd, Elton John, Bowie, Jeff Beck, Mahavishnu Orchestra, Supertramp osv osv.

Abbey Road to Ziggy Stardust er hans historie, komplett med morsomme, ofte provoserende og ærlige fortellinger om livet i studio og musikkbransjen. Et must for alle musikkfans egentlig!

Steely Dan – Reelin’ In The Years

Etter 6 album på 70-tallet var Steely Dan blant de bestselgende artistene i verden. Men disse to gutta var annerledes enn de andre megastjernene. De ga sjeldent intervjuer og bare noen få bilder av dem eksisterte. De sluttet til og med å turnere.

De var perfeksjonister, gåtefulle og rike. De lagde den kuleste musikken. Reelin’ In The Years er den eneste boken som er gitt ut om disse gutta. Vil du vite historien deres og også få med deg hvordan det var i platebransjen på 70- og tildels 80-tallet – les denne!

Oppsummert

Vi har alle behov for påfyll. Her får du det i faglig form og med herlige historier i tillegg. Dette er tre bøker jeg kan anbefale i sommervarmen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..