Dave Smith 1950 – 2022

Posted on Updated on

Foto – Twitter

Det er med stor tristhet jeg leser at Dave Smith – grunnleggeren av Sequential og mannen bak MIDI – er død. Alle som jobber med synthesizere og elektronisk musikk i en eller annen form, kan takke denne mannen.

Litt historie

Dave Smith ble født i San Franscisco i 1950 og startet Sequential Circuits da han var 24 år. Allerede i 1977, endret han verden med sin Prophet 5 synthesizer – verdens første programmerbare polyfoniske synthesizer og det første musikkinstrumentet som brukte en mikroprosessor.

I 1981 startet han samarbeidet med Ikutaro Kakehashi hos Roland og Tom Oberheim, om et språk som skulle få instrumenter fra flere leverandører til å snakke sammen. Dette ble kalt MIDI – Musical Instrument Digital Interface – og det revolusjonerte musikkverden.

Foto – Sequential

Korg

I løpet av karrieren var Dave Smith involvert i mange milepæler. I 1989 joinet han et utviklingsteam hos japanske Korg, som endte i Wavestation synthen. I 1996 ble han president i Seer Systems, som laget verdens første softsynth til PC.

Dave Smith Instruments

I 2002 gikk han tilbake til å designe egne instrumenter under navnet Dave Smith Instruments. De ga ut Prophet – 6 som senere ble utgitt under navnte Sequential etter at Smith fikk tilbake rettighetene til sitt eget navn fra Yamaha.

Musikmesse Frankfurt

Smith var ofte å se på stand på Musikmesse i Frankfurt og alltid hyggelig og imøtekommende. En synthpioneer er borte – RIP Dave Smith.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..