Dagens tips #30 – Sjekk hvor mye du blir «straffet» av strømmetjenestene

Posted on Updated on

Som nevnt i forrige artikkel – med innføringen av LUFS har strømmetjenestene tatt tak for å begrense lydnivået på sanger. Dette ser ut til å ha tatt brodden av The Loudness War. Min venn Ian Shepherd har lenge vært en forkjemper for mer dynamikk i miks- og masteringprosessen. Sammen med MeterPlugs har han opprettet en artig webside hvor du kan se hvor mye du blir straffet når du pusher nivået for hardt.

-The Loudness War is over-

De fleste hater at ting går opp og ned i volum og alle artister og deres A&R folk, misliker sterkt at låta de promoterer, er for lav i forhold til andres. For å unngå at noen sanger uventet»spretter ut» av høyttalerene, har strømmetjenestene nå tatt tak og begynt å måle og ikke minst begrense loudness. De senker altså sanger som er for høye og hever de som er for lave. Dette gjør de altså ved å bruke LUFS og resultatet er jevnere nivå på spillelister.

Loudness Penalty

De ulike strømmetjenestene – Spotify, Apple Music, Tidal, YouTube osv – bruker alle forskjellige målemetoder og standarder. Det gjør det vanskelig for oss å vite nøyaktig hvor mye låta vår blir senket, eller hevet for den saks skyld.
Derfor har MeterPlugs og Ian Shepherd gått i bresjen og opprettet en webside som forteller deg hvor mye du blir straffet hvis du pusher nivået for hardt.

Nøyaktig utregning

På denne websiden kan du laste opp WAV, MP3 og AAC-filer, og få en nøyaktig utregning i løpet av noen sekunder. Det hele er gratis og trygt. I følge Ian Shepherd –

  • Forblir filene i nettleseren din
  • Filene blir ikke lagret noe sted
  • Ingen lytter til filene dine

Her kan du se oh høre Ian Shepherd forklare det hele –

Oppummert

Dette er en genial side hvor du får muligheten til å sjekke og selv få kontroll over hva som skjer når du laster opp filer til strømmetjenestene. Ingen liker å få uforutsigbare resultater. Jeg har selv testet flere filer og du kan ta testen her.

MeterPlugs har mange fine plugins som gir deg bedre kontroll over sluttresultatet i miks og mastering. Jeg har tidligere laget en sak på denne smarte pluggen deres – Perception 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..