Fredagstipset – Perception Plugin

Posted on Updated on

Har du noen gang lurt på «hvor høy musikken din skal være» eller har du lagt på plugins og lurt på om det virkelig hjelper eller bare blir høyere? Da er Perception en plugin for deg.

Hva er Perception

Først vil jeg si at Perception er en plugin som ikke gjør noe med lyden din , men den gir deg bedre kontroll over nivåer og loudness. Dette er en todelt plugin og er resultatet av samarbeidet mellom den engelske mastering teknikeren Ian Shepherd og Meterplugs. Ian er mannen bak Dynamic Range Day som setter fokus på The Loudness War hvordan for mye kompresjon og limiting dreper dynamikk og gjør at det låter flatt og livløst. Perception gir teknikere muligheten til å lytte til endringer uten at volumet eller loudness nivået endres.

(Loudness endrer måten vi oppfatter musikk på. Alle har vel vært borti selgere som er hypp på å selge deg et sett monitorer og akkurat deres sett spiller litt høyere enn alle de andre du sammenligner med. Ofte går vi på dette trikset, ganske enkelt fordi vi liker best de som spiller høyest)

Bedre eller bare høyere

Mastering teknikere må hele tiden spørre deg selv – er endringene jeg gjør bedre eller låter det egentlig bare høyere. Å ta nøyaktige og korrekte valg har alltid vært mastering teknikeres force, men ikke fullt så enkelt å få til i hjemmestudioet. Saken er den at har du samme sang i to versjoner vil du høre forskjell på dem med bare 0,5dB i nivåforskjell. Den som er litt høyere vil virke som den har mer i toppen og også som om den har mer bass!

Så hvordan funker det

perception

Perception er todelt og du inserter Perception Source før FX dine og Perception Controller etter. Nå kan du trykke Perception Bypass knappen og sammenligne hvordan det låter med og uten pluggene. Ved å trykke på Balance nivåmatches det hele sånn at det er likt nivå før og etter. Genialt!

Sync knappen korrigerer automatisk for latency som oppstår når du har plugins inserted. Trykker du på den brukerpluggen litt tid på å regne ut forsinkelsen, men når det er gjort er det problemfritt å switche inn og ut. Endrer du nivåer eller fjerner du plugger må du gjenta prosessen.

Med Loudness to Peak meterne kan du lett se hvor mye du squasher signalet. Du kan også lagre Snapshots.

 

Ikke bare til mastering

Perception kan du bruke til mastering, men selvfølgelig også på mixbus, trommebus og vokalbus og direkte på en kanal.

Oppsummert

Å vite hvor høy musikken din skal være kan være ganske tricky. Med denne pluggen er det problemet løst. I Izotope Ozone 6 finner du samme prinsippet, men du får bare levelmatchet endringer inne i selve Ozone.

«Jeg har selv brukt Perception en stund nå og har blitt helt avhengig av den. Rett og slett en plugin som gjør hverdagen enklere».

+ Enkelt å A/B teste med samme loudness

+ Enkel i bruk – til mastering, på mixbus, på grupper og kanaler

– Bruker to plugin slotter

 

Perception kjøper du her Koster veil. $149, men er innimellom på tilbud til $99

I denne videoen viser Ian Sheperd deg hvordan Perception funker

Features

  • Bypass entire FX chains
  • Fast A/B testing
  • Loudness matching
  • Plugin delay compensation
  • Peak to loudness ratio display
  • Dynamic range tweaking
  • Snapshots

Mac og Windows 32/64-bit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..