Mikrofoner – Shure KSM8 Dualdyne™

Posted on Updated on

Shure er kjent for klassikerne SM57 og SM58. Siden introduksjonen på midten av 1960 tallet har de endret seg lite. Det vekker derfor stor interesse når Shure nå introduserer en helt ny dynamisk mikrofon.

Hva er KSM8?

Shure KSM8 Dualdyne™ er en håndholdt dynamisk vokalmikrofon med kardioide karakteristikk og verdens første med et dual diaphragm – dvs dobbelt element. Det patenterte elementet skal i følge produsenten så og si fjerne all proximity effekt, håndtere off-axis lyd på en fremragende måte og gi en distinkt og klar lyd uten stort behov for EQ. Dessuten er sjansen for feedback minimalisert. Ta en titt på bildet under hvordan Dualdyne™ elementet plukker opp lyden.

ksm8-sweet-spot-600x214
Her kan du se hvordan KSM8 plukker opp lyden

To varianter

KSM8 kommer i to varianter – sort og nikkel

Lang historie

Shure har en lang og spennende historie. I 1939 utviklet de Unidyne® elementet til den futuristiske Shure 55 serien. Elementet reduserte lyden bakfra kraftig. I 1966 endret de bransjen med Unidyne III elementet i SM58 og nå i 2016 lanserer de altså Dualdyne™ elementet til KSM8.

Shure har laget en bra video om hvordan de mest kjente mikrofonene deres har blitt til, hvordan de funker og ikke minst får du møte mannen som har designet den nye KSM8

Norsk importør er Benum. Prisen er satt til 5.695.- inkl.mva

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..