Magisk referanseverktøy

Posted on Updated on

Magic ABJeg har flere ganger fortalt om fordelene med å bruke referanser når du mikser. Nei – det handler altså ikke om å kopiere en annen låt – på ingen måte – mer om å forstå hvor man er i lydterrenget. Men, hvordan setter du opp og bruker referanser på en fornuftig måte i en DAW? Her er en genial løsning!

Hva er problemet?

Å mikse er krevende fordi det er mange parametre du skal ha kontroll på. Én ting du bør ha kontroll på er nivåer. Nivåer er viktig når du spiller inn, når du mikser og når du mastrer.

Mange sliter med å ha koll på totalnivået på miksen når de mikser. Knepet er at når du bruker referanser bør de nivåmatches med miksen du jobber på. Har de ikke samme nivå er det lett å bli lurt.

Tidliger laget mange lydteknikere og musikere egne referanse cd-er delvis for å holde seg musikalsk oppdatert, men også for å vite hvor høyt totalnivå referansene hadde. I et hardware studio er det enkelt å koble til en cd-spiller eller tilsvarende til en mikser eller monitorkontroller og svitsje frem og tilbake mellom referansen og miksen. Å lage et lignende oppsett i en DAW krever litt mer planlegging når det kommer til routing, nivåmatching og muting av kanaler med referanse materialet.  Nå trenger du ikke tenke mer på dette.

Det magiske med referanser

Referanser er magiske og løsningen er en plugin fra Sample Magic som heter Magic AB.  Magic AB er bygget rundt en enkel men genial idé som gjør at du raskt kan svitsje mellom miksen din og opptil ni forskjellige referansespor. Det du gjør er å legge pluggen direkte på den siste ledige sloten på master bussen i DAW’en din. Når du har lagt inn referansene dine er det bare å trykke Play på miksen din og bruk AB knappene i pluggen til å bytte mellom kildene.

Jeg hadde kjøpt denne plugin med bare denne funksjonen, men den har mer å by på. Du kan også lagre egne banker – Hip Hop, Jazz, R&B, Country – you name it – og det er enkelt å hente referanser fra presets.  Du har også en Mini AB modus som sparer plass på skrivebordet. Veldig greit hvis du ønsker å lytte mer enn å stirre deg blind på interfacet, lydbølgene og meterne.

Magic AB
Kanskje din viktigste plugin!

Men – det virkelig geniale er at du kan se både Peak og RMS nivåene. Det betyr at du har full oversikt over referansen og hvor du vil legge nivået på din egen miks. Bruker du den når du mikser kan det være greit å dra ned nivået på referansen for ikke å crushe egen miks fullstendig. Når du mastrer, lar du den stå som den er.

Det er veldig enkelt å sette loop punkter, f eks på et refreng. Hvis du ikke liker at at det byttes raskt mellom to lydkilder kan du sette en crossfade mellom 0ms og 2000ms. Magic AB har to ±12dB fadere som gjør det enkelt å justere volumet mellom referansen og din egen miks.

«Det geniale er at du kan se både Peak og RMS nivåene. Det gir deg full oversikt over referansen og din egen miks»

Oppsummert

Nok et verktøy som gjør hverdagen lettere. Magic AB er helt uvurderlig for meg. Jeg er sikker på at den vil forbedre miksene dine fordi referanser avslører svakhetene i miksene dine. Ikke bare er den enkel og intuitiv å bruke – den er billig også.

Løp og kjøp her!

eller prøv

Pluginboutique som ofte har den på tilbud!

 

Review 10:10

+ Gjør A/B lytting til en drøm

+ Uvurderlig verktøy når du mikser/mastrer

– Litt gammelt GUI i denne versjon, men v2 har kommet

 

Features

Magic AB is both an indispensible mixing tool and a workflow improver that allows the producer to:

  • Perform instant AB references: to compare the track you are working on in your DAW with any commercially produced reference track in a variety of audio formats (mp3, Aiff, Wav etc).
  • Like the sound of a reference? No problems – import your chosen reference track/s into Magic AB and then flick between them and your own in-progress track using a single mouse click.
  • Hone in on the details: play/cue the reference track from the precise point you want to hear and loop the section you want to focus on – there’s no need for tiresome rewinding and endless internal waveform navigation.
  • Compare multiple mixes quickly and simply: create and save your own ‘go-to’ playlists to radically speed up mixing and mastering.
  • Balance the relative volume of mixes with extensive, accurate, easy-to-read metering – particularly useful for ciritical mastering sessions. The clear, ergonomically designed GUI with bold waveform display means you’re always comparing like with like.
  • Give your ears a chance to recalibrate with manually changeable crossfade times. Flip in an instant, or allow a transitions of up to 2000ms.
  • Do it all ‘in mini’ with Mini AB – the same powerful feature set at a tenth of the size: ideal for those using smaller screens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..