Viktigheten av en god musikkbutikk

Posted on

Just Music, BerlinSom noen av dere kanskje fikk med dere, var jeg på studietur med elevene mine i Berlin i begynnelsen av oktober. Her står opplevelsene i kø – men i år gjorde vi noe nytt – vi dro i Berlins største musikkbutikk.

Berlin

Å besøke Berlin er like stas hver gang. Kulturopplevelsene står nærmest i kø. I oktober går den årige lysfestivalen og mange av byens utrolig flotte bygninger blir badet i spektakulære farger.

Fra årets lysfestival i Berlin. Foto Views of Berlin

Denne gangen fikk vi fantastiske musikkopplevelser i Berliner Filharmonien og på B-flat Jazz Club og under den obligatoriske sykkelturen gjennom byen med «vår» engelske guide, Neil, fra Fat Tire Tours, dukket det opp mange nye gullkorn rundt historien til denne metropolen.

Dette er historieopplæring på ‘høyt’ nivå og vi utforsker bl a stedet der Hitlers bunker lå, Holocaust-minnesmerket, Checkpoint Charlie, sjekker restene etter Berlin muren og vi er innom Riksdagsbygningen og Brandenburger Tor på vei tilbake til Alexanderplatz.

Potsdamer Platz
Potsdamer Platz

Berlins største musikkbutikk

I år valgte vi en litt annen løsning enn tidligere. Etter tips fra noen av fjorårseleven,e satte vi oss på U-Bahn og tok turen til Kreuzberg. Dette er den ‘kunstneriske’ delen av Berlin hvor mange av de beste rockeklubbene, galleriene og kneipene ligger.

Bydelen var en gang omkranset av Berlin-muren på tre kanter og området Bowie og Iggy Pop elsket da de bodde her. De besøkte ofte den berømte/beryktede klubben SO36 som fortsatt eksisterer som en plass for alternative subkulturer.

I Kreuzberg finner du også Berlins største musikkbutikkJust Music. De har flere filialer, men flaggskipet deres ligger i Oranienstraße 140.

Her finner du 7000kvm med musikkutstyr fordelt på 6 etasjer. Dette er nærmest et paradis for alle som liker musikk.

Just Music, Berlin
Keyboardavdelingen har alt fra det helt ordinære til det mer spektakulære

Just Music

Denne spektakulære musikkbutikken inneholder bl a en hel etasje med trommeting, en egen etasje med keyboards, en for messingblåsere og en stor avdeling for DJs.

Det som er fint er at de har separate lydtette rom hvor du kan teste trommene eller gitarampene du alltid har drømt om. Eller er for flau til å teste når «alle» står og ser på. Betjeningen er kunnskapsrike og hjelpsomme og passe laid-backe og oppleves definitivt ikke som påtrengende.

Just Music, Berlin
Lytterommet hos Just Music

Det er en egen avdeligen for musikkproduksjon også. Her er en egen stasjon hvor du kan teste mikrofoner og sjekk utvalget av studiomonitore! Finner du ikke noe du liker her så vet jeg ikke.

Gitarister kan velge og vrake i flere titalls modeller av Stratocastere, Telecastere, Les Paul og 335 i alle varianter. Gitarforsterkere finnes i de fleste watt-utgavene som er laget – som i dette VOX rommet –

Just Music - Berlin
Et par ting å kose seg med her inne
Just Music
På innsiden av VOX rommet

Oppsummert

Å oppleve en virkelig god musikkbutikk er rett og slett moro. Vi slo ihjel nesten fire timer nede i Kreuzberg hos Just Music.

Heldigvis har vi fortsatt mange virkelig gode musikkbutikker i Norge, selv om det definitivt har blitt færre de siste årene. Stikk en tur innom, ta ned gitaren eller bassen du alltid har siklet på – fyr opp, trøkk til og drøm deg bort.

Jeg anbefaler så absolutt at du støtter din lokale musikkbutikk, men er du i Berlin og har noen timer til overs, da vet du hvor du skal gå. Det anbefles og er langt bedre enn å kjede vettet av seg på et sletent og støvete museum. Bare spør elevene mine:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..