Norske studioer – Athletic Sound, Halden

Posted on Updated on

I en gammel gymsal i Halden finner du et av Norges mest legendariske studioer. Jeg tok med meg elevene mine på besøk forrige uke. Her kan du lese mer om Athletic Sound i Halden.

Startet i 1983

I en gammel gymsal i Halden finner du et av Norges mest legendariske studioer. Studioet har tiltrukket seg en haug av landets beste artister helt siden starten i 1983.

Kjente artister

Vi snakker a-ha, deLillos, DumDum Boys, Raga Rockers, Madrugada, Motorpsyko, Bigbang, CC Cowboys, Odd Rene Andersen, Ole i Dole, Henning Kvitnes og Kurt Nilsen for å nevne noen.

I tillegg er det vel knapt en jazzmusiker i Norge som ikke har vært innom dette studioet i Halden.

Fint rom

En ting som ofte går igjen når folk skal velge studio er hva slags rom studioet har å tilby. Athletic Sound er kjent for hovedrommet sitt. Dette er kanonbra til trommer og ikke minst strålende for musikere å spille sammen i. Du merker det med en gang du kommer inn – hvor behagelig akustikken er og hvor stort og ikke minst høyt det er til taket.

Hovedrommet I Athletic Sound er kjent for bra akustikk. Her med elevene fra Skjeberg FHS

Bra stæsj

Studioet har også masse bra utstyr, ikke minst mye fint analogt utstyr. Vi snakker SSL 4000 G mikser og et meget bra utvalg i backline ting og ikke minst keyboards. Her finner du f eks et Fender Rhodes, en tidlig Mini Moog, et fint Bösendorfer flygel og diverse keyboards i vintage kategorien som f eks en Hohner Clavinet og et Hammond M3. Du kan sjekke ut mer om backline og instrumenter her

Fint utvalg av mikker

Det er ikke til å stikke under en stol at mange velger studioer etter hva slags mikker som er tilgjengelige og her i Halden-studioet finner du mange godbiter. Ikke minst fine ribbon-mikker som AEA R88 mkII og Coles 4038.

Neumann er godt representert i Athletic Sound

Har du lyst til å spille inn på tape så er ikke det noe problem. Den gamle OTARI MTR90 MkII maskinen ruller og går fortsatt!

Otari MTR 90mkII. 24 spors tape Maschine

Liker du soundet av eldre klanger så er ikke det noe problem. Her finner du både AMS RMX 16 og Lexicon 480L. To klassikere fra 80-tallet

Les mer om mikrofoner og outboard her

Bra folk

Likevel, kanskje det aller viktigste er de som jobber i studioer. De som setter sitt preg på produksjonene og som gjør at stemning og sluttresultatet blir bra.

Opp gjennom årene har mange vært tiltrukket av det soniske uttrykket til Kai Andersen. Folk har kommet fra Norge og det store utlandet for å jobbe med ham.

I dag er studiet drevet av Dag Erik Johansen – opprinnelig fra Haugesund – som stortrives som studio-eier. Han sier selv at han får det til å gå rundt uten å måtte jobbe seg ihjel.

Dag Erik utvikler stadig studioet og har bl a bygget et helt nytt kontrollrom med bl a nye studiomonitorer fra ATC og Amphion. Han har flere spennende prosjekter på gang i studioet fremover.

Ønsker du å sjekke ut studioet kan du ta kontakt med han på dagerik@athleticsound.no

Oppsummert

Kult å være tilbake i dette legendariske studioet. Jeg har ikke spilt inn noe selv i Athletic Sound, men har mastret flere prosjekter herfra. Flere sammen med Kai Andersen, bl a Madrugada. Alltid fine ting som kommer ut av dette studioet.

Jeg synes det er utrolig kult at denne studioperlen fortsatt har livets rett og at musikere og artister holder det oppe. Det er jo dessverre ikke så mange igjen av de klassiske norske studioene nå.

Foto: Athletic Sound & Mikkel Schille

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..